Generálka branku nenabídla

Pod žižkovskou televizní věží uhájili brankáři čistá konta.

Generálka branku nenabídla

V generálce proti Žižkovu operoval v útočné dvojici Mašek po boku Juliše. Stoperskou dvojici utvořil Bederka se Šmídem. Levý kraj defenzivní řady zaujal Bartek. Do úvodní šance se dostali Klokani. Reiter zakombinoval na pravé straně s Dostálem, který pěkným centrem našel Maška. Útočník Klokanů ovšem hlavou o kousek minul břevno domácí svatyně. Na druhé straně odpověděl Podrazký, ale jeho projektil minul branku Fryštáka. Zápas se pak dlouho odehrával bez větší příležitosti. Před uplynutím první půlhodiny Zelenobílí rychlou kombinací překonali obranu Žižkova a Hašek táhl míč po brankové čáře, ovšem jeho centr byl příliš prudký a žádný z jeho spoluhráčů akci nezakončil.

FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905
FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905
Před koncem poločasu si vypracovali šanci i domácí. Dočekal uspěl v osobním souboji se Šmídem a na hranici šestnáctky prudce vystřelil, ovšem Fryšták vytáhl fantastický zákrok a střelu žižkovského forvarda vytáhl na rohový kop.

Druhá půle začala opatrně. Až po deseti minutách Volek prověřil Fryštáka, ale brankář Klokanů si se střelou bez problémů poradil. Pak zahrál brankář Otáhal rukou mimo šestnáctku a rozhodčí Lerch nařídil přímý kop pro Klokany za hranicí vápna. Exekuci si vzal na starost Filip Hašek, ale napálil pouze zeď. Záhy pronikal v šestnáctce s míčem Kabajev, odhodlal se ke střele, ovšem tu srazil obránce Pardubský na rohový kop. Roh zakončil střelou za vápnem Švec, ale Otáhal si se střelou poradil. V závěru ještě zkusil štěstí Sintean, ovšem branku vysoko přestřelil.

FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905
FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905
V generálce necelá tisícovka fanoušků branku neviděla a oba celky půjdou do mistrovských soutěží po vzájemné bezbrankové remíze.