Trenér Hašek: Velmi důležité tři body

Trenéři Michal Kordula a Martin Hašek hodnotí nedělní ligový duel.

Trenér Hašek: Velmi důležité tři body

Nejdříve hodnotil utkání hostující trenér Michal Kordula.

"Jsem hrozně nespokojený a hlavně s prvním poločasem. Od nás to byl takový zápas dvou poločasů. V tom prvním snesli měřítko tři hráči, kteří odvedli standardní výkon, od zbytku to bylo málo. Ve druhé půli jsme se zlepšili, přitlačili Bohemku. Jakmile nedáme do zápasu základní atributy výkonu od první minuty, tak pak to fotbalový duch nevrátí, takhle to ve fotbale funguje. Musím se zeptat dotyčných hráčů. Nechci si to ani vysvětlovat, protože to neakceptuji," začal rozmrzele s hodnocením.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:1 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:1 (2:0)
Dále směřoval už k dalším ligovým bojům: "Rozhodně nemůžeme hrát jako v prvním poločase v žádném zápase. S tím bychom neporazili žádný profesionální tým. Musíme se jednoznačně odrazit od té druhé půle, kdy jsme dominovali. Jsem hrozně nepříjemně překvapený z toho, že dokážeme takhle přistoupit k utkání. Pak jsme tam měli dobré systémově věci, což je pozitivní. Převažují ty negativní pocity. Profesionální tým musí odvádět profesionální práci devadesát minut, nemůže se to rozložit."

Po něm přišel tradičně dobře naladěný trenér domácích Martin Hašek.
"Nevěděli jsme, co od mužstva očekávat. V přípravě jsme odehráli několik zápasů s dobrým výkonem, ale pravda se ukáže vždy až v tom prvním mistrovském utkání. Navíc za nás debutoval Juliš, který skoro rok ve Spartě nehrál. První ligový duel má za sebou Filip Hašek. Na pozici levého obránce nastoupil David Bartek, jež není typický levý obránce. Otazníků bylo dost a ještě jsme tu velmi dobrou přípravu nepotvrdili v generálce. Hráli jsme za celé letní přípravné období nejhorší zápas, jak z hlediska kvality hry, tak i z toho pohybového," prozradil nejdříve své úvahy před zápasem.

Následně už směřoval přímo k zápasu: "Jinak jsme do utkání vstoupili dobře. Celou první půli jsme odehráli nad očekávání způsobem hry i výsledkově, na hřišti jsme dominovali. Ve druhé půli nám odešel kondičně Juliš s Reiterem. U Lukáše jsem to čekal, neboť u něj to bude chvíli trvat, ale o tom víme. Doufal jsem, že Reiter vydrží déle nebo v té jeho minutáži jsem čekal větší pohybovou aktivitu. Najednou jsme se nemohli dostat nahoru. Filipa Haška držel pocit zodpovědnosti, což jsme po něm chtěli. Přidaly se k tomu brutální individuální chyby. Jednou jim namazal Fryšták a pak Bederka. Chyby byly způsobené tím, že hřiště už nebylo tolik nakropené jako v první půli. Nedalo se hrát rychle po zemi dle našich zvyklostí. Kombinace těchto faktorů měla za následek, že jsme začali bránit výsledek."

"S Julišem i Filipem Haškem jsem spokojený. Lukáš presoval od jednoho hráče k druhému, vracel se, pak měl i sílu jít do náběhu. Mám vyšší představu o jeho kondici, kdy by měl zvládnout devadesát minut. Jsem sám zvědavý na jeho metráž ve vysokých intenzitách. Filip není úplně klasický střední záložník. Jeho místo je spíše na podhrotu. Hrál na pozici, jež je pro něj těžká. Navíc se Slováckem, s nímž se přetlačujeme. Myslím, že si vedl dobře, ale krom jednoho faulu si nevzpomínám, že by udělal chybu. U něj začala akce, která vedla k penaltě pro nás. Zdaleka neukázal své přednosti, obejít hráče, vystřelit, přihrát na gól nebo ho sám dát," kvitoval výkony debutantů.