Hašek: Hráči bojovali až do konce

Trenéři Martin Hašek a Josef Csaplár hodnotí sobotní duel Na Litavce.

Hašek: Hráči bojovali až do konce

Nejdříve hodnotil divoké utkání hostující trenér Martin Hašek.

"Někdy se stane, že mužstvo odehraje zápas blbec. Většinou přijde takové utkání po chybách týmu nebo trenéra. Z prvního útoku jsme dostali gól. Slepička si odskočil, my ho nedostoupili. Dal to na rychlého Matouška, na kterého střední obránci v Česku zatím asi nenarazili. My svoji stoprocentní šanci neproměnili. Dále červená karty, kdy náš brankář zbytečně zvedá nohu proti protihráči. Zase na druhou stranu, já byl odmala naučený, že když si jde brankář pro míč, tak si udělá prostor a neleze se mu tam. Z penalty přidali domácí druhý gól a my jdeme do desíti," popisoval dění na hřišti do prvního červeného trestu.

Zápas ovšem ztracený nebyl, neboť Klokani byli vidět v ofenzivě: "Cítil jsem, že pomalu přebíráme iniciativu. Místo toho, aby to bylo jedna jedna a ve vyrovnaném počtu hráčů, tak prohráváme o dvě branky a jsme v početní nevýhodě. Měli jsme další šanci na zkorigování, ale nevyšlo to. O poločasové pauze jsme se s hráči přesvědčili, že můžeme zápas zremizovat či i otočit. Z první akce Matoušek utekl obráncům a byl tu třetí gól. Pak čtvrtý gól z přímého kopu z třicetimetrové vzdálenosti. Podařilo se nám snížit a vzápětí byla šance korigovat na 2:4. Troufnu si říct, že bychom se ještě dostali do hry a domácí by mohli znervóznět. Místo toho protiútok a druhá červená karta. Nesehráli jsme to sice takticky dozadu, ale i v devíti šli naši hráči za gólem, snažili se presovat, bojovali až do poslední minuty. Přišla odměna v podobě naší druhé branky. Na zápase se dá najít řada pozitiv. Mužstvo o poločase šlo za zvrácením výsledku. V devíti se hráči snažili hrát dopředu. Vstup Yusufa, jenž nastoupil a okamžitě zapadl. Dal gól a má skvělou asistenci na gól. Obešel protihráče a nahrál Haškovi."

"Záznam jsem ještě neviděl. V první chvíli jsem byl naštvaný na rozhodčího, neboť je to přirozená reakce, hledáte chybu někde úplně jinde. Já zodpovídám za hráče a zákroky. Z lavičky mi to ovšem nepřišlo úplně jasné. Zdálo se mi, že už míč držel a nohou šel zbytečně. Já byl ale naučený, že brankáři takhle do soubojů chodí, trenéři je to takhle učili. V první chvíli jsem se rozčiloval, ale pak ve mě vrtal červík, zda tam musel takhle chodit. Omlouvám se za svoji reakci, když jsem protestoval proti rozhodnutí rozhodčího," omluvil se směrem k hlavnímu sudímu.

Následně přišel zhodnotit druhý domácí duel v pořadí kouč Josef Csaplár.

"Jsem spokojený s výsledkem, protože jsme vyhráli a máme tři body. Stejně tak i s hrou, hlavně s tím úsekem, kdy se hrálo jedenáct na jedenáct. Vždycky dohlížím dál. Působil jsem naštvaným dojmem, když jsme si dovolili spoustu lehkomyslností a lajdáctví, což by se nám mohlo v dalších zápasech vymstít. Dostat gól proti deseti a pak i proti devíti, k tomu měl soupeř další šance, to už bylo trochu moc. Toužím po dokonalosti, kterou jsem tam neviděl. Řekl jsem dvě možnosti. Buď tady budu, vyhráli jsme 4:2, to je super a plácnu si. Nebo jim řeknu, jak to vidím já, tím okem, na které jsou všichni zvyklí.Já se rozhodl pro to druhé a nepopulární," vyjmenovával kaňky na výhře svého celku.

Žhavým tématem byl na tiskové konferenci dvoubrankový střelec Matoušek: "Honza ode mě dostal hodně za uši. Budu mít hodně prostoru pro to, abych kluky dostával na zem. Novináři říkají neskutečný a nesmírný talent. To se vždycky říkalo po půlroce, po roce či dokonce po dvou sezónách. Dnes se to říká po dvou kolech. Má něco navíc, je to křehké a zajímavé. Matoušek je nečeský fotbalista. Disponuje vlastností, kterou čeští fotbalisté moc nemají. Ten jeho první gól jsme v pátek trénovali s Márou Niklem. V té samé šanci byl i s Teplicemi. Říkali jsme mu, co s tím má dělat a jak to má uklízet."

Na přetřes přišla i otřepaná fráze kouče Csaplára: "Znovu jsem říkal, že vést 2:0 o poločase je nejhorší výsledek. Bylo to vidět. Vedli jsme dva nula, hráli proti deseti a Bohemka nám mohla dát snižující branku. Udělali jsme chybu, to byl okamžik lajdáctví a podcenění. Je to pořád stejné, psychologie hraje svoji roli.