Tříbodová loupež na Julisce

Bohemka díky vlastní brance zvítězila nad Duklou.

Tříbodová loupež na Julisce

Proti Dukle se místo distancovaného Fryštáka postavil mezi tři tyče Valeš. Ve stoperské dvojici Krch nahradil Šmída. Na levý kraj obranné řady se vrátil Bartek. Absentoval také Jindřišek, který má problémy s lýtkem. Střed zálohy tak obsadil Filip Hašek spolu se Švecem.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
Domácí se od začátku snažili zatlačit Bohemku. Jako první se do zakončení protlačil Schranz. Byl tísněn Bederkou a v pádu branku Valeše vysoko přestřelil. O minutu později byl v šanci znovu Schranz, když k němu na zadní tyč propadl centr Podaného. Útočník Dukly nedokázal vyprodukovat nebezpečnou střelu a v krkolomné pozici poslal míč mimo branku Bohemians. V ofenzivě pak promluvili i Klokani. Vaníček hezky prostrčil míč na Maška, jenž hledal Juliše. Ovšem před ním odkopl míč Chlumecký.

Poté se představil nejmladší hráč na hřišti Štursa. V šestnáctce se protlačil před Dostála a chystal se na zakončení. Rychlým zákrokem přispěchal Bederka a míč odkopl do zámezí. Na druhé straně se snažil probít do vápna Juliš. Nasadil jesličky Chlumeckému, ale Rada rychle vyběhl a míč sebral. Zajímavým pokusem se následně prezentoval Podaný. Z levé strany ze vzduchu vyslal směrem k brance Klokanů točený střílený centr, avšak míč minul levou tyč Valešovy svatyně. Rohový kop vybojoval poté Vaníček. Exekutor Mašek centrem našel přesně ve vápně Bartka, který branku bohužel přestřelil.

Pak už se mohli Klokani radovat. Mašek si vlevo připravil míč a pěknou přihrávkou adresoval balón Julišovi, ještě před ním zasáhl Chlumecký, od nějž směřoval míč do sítě a Bohemka vedla.

Domácí odpověděli centrem Miloševiče na Štursu, ovšem mladý útočník hlavou minul levou tyč branky Bohemians. Přímý kop z úctyhodné vzdálenosti se naskytl po půlhodině hry Klokanům. Exekuci si vzal na starost Filip Hašek, míč však poslal nad branku. V jednominutovém nastavení se k hlavičce prodral Schranz a orazítkoval levou tyč branky Bohemians. Bohemka snahu Dukly v závěru první půle přežila a odešla do kabin s gólovým náskokem.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
Druhý poločas začala Bohemka aktivněji. Po deseti minutách navíc vyběhl na hřiště čerstvý útočník Júsuf. Hned po minutě na hřišti si převzal přihrávku od Reitera, obtočil se krásně kolem Chlumeckého. Připravil si míč na levačku a jeho pěknou technickou střelu Rada skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop. Po hodině hry se ukázal Vaníček. Pěkně se protáhl kolem Tetoura, pak obelstil i Djuranoviče. Na hranici šestnáctky přihrál pod sebe, kde Júsuf přepustil míč Haškovi. Středopolař Klokanů se opřel do míče, ale Rada vleže střelu zneškodnil. Pojistit vedení mohl pár minut před koncem střídající Vodháněl. Na hranici šestnáctky mu přihrál Záviška, ale letní posila Klokanů o malý kousek netrefila branku.

Klokani zvládli náročné derby, odolali tlaku Dukly a vezou do Ďolíčku tři body za jednobrankové vítězství, které se zrodilo po vlastní brance Chlumeckého.