Valeš: Za nulu jsem rád

Vítězné derby popisuje Roman Valeš.

Valeš: Za nulu jsem rád

Vítězné derby na Dukle komentuje brankář Roman Valeš, který zažil svojí premiéru v základní sestavě během angažmá v Bohemce. Co bylo nejtěžší nebo zda se připravoval jinak na utkání? Více v rozhovoru.

V závěru první půle měla Dukla nebezpečný závar.
Měli tam v tu chvíli hodně náznaků šancí. Létalo tam dost centrů. Nejvážnější byla ovšem situace kolem pětatřicáté minuty, kdy centroval z levé strany Podaný a utáhl to až kolem levé tyčky. To mě hodně překvapilo. U té tyčky jsem měl štěstí, že to trefil přímo do ní.

Nastoupili jsme s obměněnou defenzivní čtveřicí.
Nebyl v tom problém. Daniel Krch je zkušený hráč, mluví a obranu organizuje. Myslím, že kluci hráli v obraně úplně super.

Jak probíhal tvůj týden? Byl v něčem odlišný?
Ve středu nebo ve čtvrtek jsme se dozvěděli, že Tomáš Fryšták nebude moci dva zápasy chytat. Už od Příbrami jsem věděl, že budu nejspíš chytat. Hned po utkání jsem se na to začal připravovat. V Příbrami jsem byl hozený do vody. Člověk se oblékne a jde na to. Bylo blbé, že byla penalta a hned jsme prohrávali o dva góly.

Měli jsme na Dukle takřka domácí podporu...
Atmosféra byla super. Takovou kulisu si strašně užívám, když chodí tolik fanoušků, ať už doma či venku. Klobouk dolů před nimi. Na Bohemce se mi vždycky líbilo. Ještě v době, kdy jsem chytal za Jablonec, tak na mě za brankou řvali "díro, díro." Já to mám rád, když se něco děje a lidi fandí.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
Po třech kolech máme šest bodů což je celkem dobrý start do soutěže.
Dvě výhry ze tří možných jsou strašně důležité. Teď máme navíc doma Ostravu. Příbram už nesmažeme. Kdybychom na Dukle neuhráli nic, tak by to pro nás byla složitá situace. Můžeme se uklidnit, neboť to máme dobře rozehrané.

V závěru nastoupil na hřiště Holenda. Bylo to pak ve vápně o to těžší, neboť do té doby neměla Dukla typického soubojového útočníka na v sestavě?
Holenda patří mezi soubojové a důrazné útočníky. Všiml jsem si, když střídal. Ale myslím si, že jsme do nějakého souboje nešli.

V závěru jsi vyrážel jednu nepříjemnou střelu, která ještě před tebou skočila. Nebál ses nějakého případného smolného odrazu?
Teď ani nevím, jaká to přesně byla. Nebezpečná střela je vlastně každá, když to letí. Jsem rád, že jsme to uhráli s nulou a kluci mi vzadu hodně pomáhali a blokovali střely.