Bohemku v poháru vyzve FK Dobrovice

V článku najdete veškeré informace k utkání.

Bohemku v poháru vyzve FK Dobrovice

Los 2. kola MOL Cupu přiřkl Bohemians za soupeře Fotbalový klub Dobrovice. Utkání bude mít výkop ve středu 29. srpna od 17:00. Dobrovice nemá sice velké fotbalové jméno, ale v posledních letech se klub z třítisícového města kousek od Mladé Boleslavi stabilně zapsal na fotbalovou mapu jako účastník České fotbalové ligy, kam postoupil v roce 2015. Letos si Dobrovice užívá dobrého startu do soutěže, když má na kontě zatím tři vítězství a jen jednou ztratila body za remízu.

Pod vzestupem klubu z okresní úrovně až do současné podoby je podepsán především Oldřich Reinbergr, předseda klubu a zároveň ředitel zdejšího velkého cukrovaru, který dobrovický fotbal financuje. Fotbalový areál se taky nalézá prakticky hned za plotem cukrovarského areálu, u silnice ke zdejšímu vlakovému nádraží.

Souboj bude pikantní z toho ohledu, že v současném týmu Dobrovice zanechala Bohemka velkou stopu. Koučem áčka je bývalý trenér bohemácké mládeže Petr Hejno. Na soupisce jsou odchovanci bohemácké líhně Adam Dařina, Dominik Kostka, Adam Fotr a Radek Žaloudek, kteří přestoupili z Bohemky vloni v létě. Dalším hráčem s klokaní minulostí je Josef Petlička. Vzhledem ke své poloze na mapě je Dobrovice jakýmsi neoficiálním béčkem FK Mladá Boleslav a většina ostatních členů kádru tak prošlo v některé fázi své kariéry tímto nejbližším ligovým klubem.

Hřiště v Dobrovici je stále spíše okresního formátu. Maličká tribunka určitě nebude stačit zájmu diváků, proto domácí klub vyčlenil pro fanoušky Bohemky polovinu tradičního "klandru" kolem hřiště od střídačky hostí k rohovému praporku. Na utkání se bude platit vstupné ve výši 100 Kč, ženy, děti a důchodci polovic. Pro motorizované klokany bude přichystáno parkoviště s dostatečnou kapacitou přímo u hřiště. Do Dobrovice doporučujeme dorazit ze silnice I/38 od Libichova, protože z této strany dojedete ke hřišti dříve než do vlastního města. Na utkání se lze dostat bez problémů i hromadnou dopravou. Z Mladé Boleslavi, kam se můžete dostat z Prahy libovolným vlakem či autobusem, vyráží po čtvrté hodině do Dobrovice vlak s příjezdem na místo v 16:24, přičemž z nádraží na hřiště je to cca 20 minut pěšky. Vlak na zpáteční cestu potom vyráží v 19:30, případně ještě ve 20:26 na opačnou stranu s přestupem v Nymburce.