Bederka: Měli jsme více šancí

Utkání se Zlínem popisuje Jiří Bederka.

Bederka: Měli jsme více šancí

Zápas se Zlínem hodnotí Jiří Bederka. Jaký je pro něj post středního záložníka? Co říká na větší úspěšnost Klokanů na venkovních hřištích? Více v rozhovoru.

Znovu jsi nastoupil ve středu záložní řady.
V součtu s pohárovým utkáním jsem tam hrál už potřetí. Snažil jsem se dodržovat pokyny od trenéra. Držet střed před stopery. Zlín měl velké útočníky Beauguela s Poznarem. Má úloha byla držet před nimi střed pole. Cítil jsem se tam dobře, ale je škoda ztráty bodů v domácím prostředí.

Při inkasované brance měl Michal Šmíd na sebe dva protivníky. V čem byla chyba?
Podívali jsme se na to v šatně. Hronek nabíhal ze strany a nikdo ho nezachytil. Musíme si to ještě rozebrat detailněji, protože je to zvláštní situace. Takovým způsobem se Zlín prezentoval celých devadesát minut. Nakopával dlouhé míče na útočníky, kteří sklepávali míče na nabíhající spoluhráče.

Jaké to je hrát proti týmu, který hraje při bránění na pět obránců?
Sice to je něco jiného, ale stále hraje jedenáct hráčů proti jedenácti. Řekli jsme si nějaké věci k bránění, kdo se má pohybovat v určitém prostoru. Zlínští byli možná opticky více na míči. Myslím si ovšem, že jsme byli nebezpečnější, vytvořili si více šancí. Bohužel jsme naše příležitosti nedotáhli do gólu. Kdyby se nám povedlo nějakou šanci proměnit, tak by se nám to asi podařilo uhrát do konce. Byl to takový remízový zápas.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Aktuálně se nám bodově daří více venku, což nebývalo zvykem. Čím myslíš, že to je?
Těžko říct. V domácím prostředí jsme se potkali se silnými celky. Byl tady ostravský Baník a rozjetý Zlín. V těch zápasech jsme si nezasloužili prohrát. Ať už jde o utkání s Ostravou nebo Zlínem. Měli jsme to dotáhnout do remízy. Doufáme, že se to otočí. Věříme v nějaký bod na Slavii, pak v domácí výhru nad Karvinou, čímž bychom protrhli tu domácí smůlu.