Nejtěsnější porážka v Edenu

Bohemka se vrací do Ďolíčku s prázdnou.

Nejtěsnější porážka v Edenu

Do boje o Vršovice nastoupili Klokani v obměněné sestavě. Do stoperské dvojice se vedle Krcha postavil Bederka. Levý kraj obrany zaujal Schumacher. Do záložní řady se vrátil Reiter. Střed zálohy patřil bratrskému duu Hašků. Vlevo dostal v základní sestavě šanci Vodháněl. V útoku operoval Záviška s Nečasem.

Po deseti minutách vyvezl z vlastní poloviny míč Schumacher. Přihrál Záviškovi, jehož střela mířila jen doprostřed branky, kde byl připravený Kolář a míč chytil. Po chvíli měla Bohemka větší šanci. Martin Hašek napřáhl ze střední vzdálenosti, ale krásnou kroucenou střelou trefil jen břevno domácí svatyně.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905
Slavia si později vytvořila územní tlak. Klokani zodpovědně bránili a nepouštěli domácí celek do šancí. Až po třiceti minutách vypálil Stoch, ale Valeš prudkou ránu vyrazil. Následně centroval z pravé strany Coufal na střídajícího Matouška, který ve velké šanci přestřelil branku Valeše. Další zákrok pro fotografy předvedl opět Valeš, když vyrazil pokus Stocha a následně i Baluty.

Poté už brankář Bohemians kapituloval. Na levé straně měl v šestnáctce čas na střelu Zmrhal, trefil se přesně ke vzdálenější tyči, čímž poslal svůj celek do vedení.

Ve čtyřminutovém nastavení prvního poločasu si na Hušbauerův centr nejvýše vyskočil Souček, ale Valeš fantastickým zákrokem u své pravé tyče balón vyrazil.

Druhá půle začala průnikem Matouška. Obránce Bederka dokázal přihrávku mladého záložníka zablokovat. Do rychlého protiútoku se po sražené střele Hušbauera řítil Reiter. Na poslední chvíli mu čistým skluzem stihl vypíchnout míč Zelený. Dobíhající Martin Hašek už balón nestihl, neboť ho sebral gólman Kolář. Před uplynutím hodiny hry táhl rychlý protiútok domácích Matoušek, ovšem branku Valeše vůbec netrefil.

Klokani zahrozili Schumacherem. Tak trochu nepovedený centr levého obránce Bohemky ještě na brankové čáře stihl vyrazit na rohový kop gólman Kolář. Z následného rohového kopu Klokani branku neohrozili. Zelenobílí si vytvořili tlak a nepouštěli Slavii z vlastní poloviny. Z dvaceti metrů napřáhl Filip Hašek, ale Kolář míč vyrazil. Z ostrého úhlu dorážel Vodháněl, jeho střelu vyrazil Kolář do obránce Kúdely, od něhož se míč sice dostal za brankovou čáru, ale těsně vedle brány.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905
Po delší odmlce se na polovinu Klokanů podívala i Slavia. Coufal svým pokusem vysoko přestřelil Valešovu bránu. Na druhé straně fauloval Ngadeu pronikajícího Filipa Haška. čímž nabídl Bohemce přímý kop z dvacetimetrové vzdálenosti. K exekuci se postavil sám faulovaný Filip Hašek. Bohužel svým projektilem napálil jen červenobílou zeď složenou z hráčů Slavie.

Na řadu přišla závěrečná čtvrthodina. V ní se opět ve výborném světle předvedl brankář Valeš, který u tyče vyrazil na rohový kop ránu Kúdely.

V tlaku do šestnáctky vyběhl na poslední pomoci svým spoluhráčům i Šmíd, ale ani jeho podpora nepomohla k vyrovnání. Klokani tak v Edenu prohráli podruhé za sebou o jediný gól.