Hašek: Na remíze najdeme i pozitiva

Trenéři Roman Nádvorník a Martin Hašek hodnotí páteční souboj.

Hašek: Na remíze najdeme i pozitiva

Jako první hodnotil utkání hostující kouč Roman Nádvorník.

"Vstoupili jsme do zápasu špatně, byli hodně bojácní, ztráceli lehké míče. Trochu na nás možná dolehlo, že jsme přijeli do Prahy. Ve druhé půli se už naše hra zlepšila. Velice rychle jsme šli nahoru a mrzí mě, že jsme nedotáhli naše protiútoky do konce. Budínský měl na hlavě gól, ale trefil břevno. Soupeře jsme pustili asi do jedné šance za celý zápas. Obranná hra nebyla špatná, ale chyběl mi větší klid na míči směrem dopředu," vykládal rozdíly herního projevu svých svěřenců.

Lodivod Karviné ocenil i první bod z Ďolíčku: "V první lize jsme tu ještě nikdy nebodovali. Nepodařilo se to ani v té druhé, takže remíza je pro nás premiérovým ziskem z Ďolíčku. Pro nás je to velice dobré. Udrželi jsme také čisté konto, což je důležité. S nulou vzadu jsme odehráli celý zápas poprvé v sezóně."

Klokani byli ovšem po celé utkání herně dominantní: "Chtěli jsme začít bránit na půlkruhu, zhustit prostor a nepustit je do rychlých akcí. Naopak jsme se snažili jít rychle nahoru do otevřené obrany a udeřit z nějakého rychlého protiútoku. Nebo si vynutit nějaký faul. Měli jsme výškovou převahu, kterou jsme chtěli využít při standardních situacích."

Poté hodnotil duel i domácí trenér Martin Hašek. 

"Neznám statistiky, ale přišlo mi, že jsme celý zápas hráli na jednu branku, extrémně po zemi na českou ligu. To je pozitivní. Jasná snaha hrát neustále kombinačně byla zjevná, ovšem s výškou našich hráčů nám nic jiného nezbývalo. Tento způsob hry nám nepřinášel finále v podobě většího množství brankových příležitostí. Nezvládli jsme to bez té typické devítky nebo bez možnosti dostřídat druhou typickou devítku. Kombinovali jsme, prostrkávali míče, obcházeli. Dát balón na obsazeného hráče, který ho udrží a situace se změní. Strašně jsme se nadřeli a kýžený gól nevstřelili. Z jednoho protiútoku na samém konci duelu jsme mohli inkasovat. Jsem smutný, že jsme tento zápas nezvládli. Z druhé strany velmi mladé mužstvo zvládlo mentálně celý duel. Hráči nepodlehli tlaku, nezačali blbnout. Celkově tým udržel nervy, klid a byl trpělivý. Vzadu jsme to odehráli s nulou. Snad se nám nikdo nezranil. Čekáme až se nám uzdraví dva hrotoví hráči Juliš s Júsufem a následně i další. U Vaníčka zatím nevíme, protože ho čeká magnetická rezonance. Julišovo koleno je v pořádku, jen ho trápí bolest postranního vazu. Na Slavii jsme měli na lavičce dva zdravé hráče Bartka s Jindřiškem. Poslal jsem je hrát za juniorský tým, aby měli rytmus. Jindřišek se na utkání ani nedostal, protože šel do nemocnice se zánětem dutin a dostal antibiotika. Bartkovi pro změnu zlomili nos,"
našel pozitiva na ztrátě dvou bodů.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 0:0
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 0:0
Kouč Klokanů okomentoval i možné střídání Júsufa: "Nedal jsem ho tam i přes tlak části lidí z lavičky, jeho samotného i některých fanoušků. Někteří si myslí, že jsem debil, když tam posílám stopera místo útočníka. Mám pro takový tah své důvody, neboť nejsem takový debil. Neposlal jsem ho tam z jediného důvodu, protože jsem se obával recidivy zranění. Zdvojnásobil by se i čas na léčení. Nemohli bychom si dovolit být bez Júsufa třeba měsíc. Ještě v situaci, kdy nemáme k dispozici ani Juliše. Jsem rád, že jsem ho tam nedal a odolal tlaku. Když jsem kalkuloval s tím, jak by se zápas mohl vyvíjet. Samozřejmě přišel scénář, že v 80. minutě bude stav bezbrankový. Stála přede mnou otázka, zda tam Júsufa dát nebo ne. Hned jsem řekl: "Dejte mi facku, pokud ho tam dám." Do dalšího utkání máme pět dnů. V poháru už nějaké minuty dostane a na Opavu by mohl být úplně připraven."

Do základní sestavy se po měsíci vrátil i Dominik Mašek: "Je potřeba si říct, že Dominik nastoupil mnohem dřív, než odhadovaly prognózy. S týmem trénoval pouze tento týden. Do utkání šel zhruba ze tří tréninků do základní jedenáctky. Předtím byl pod dohledem kondičního trenéra Pavla Rady. Až teď byl v mírném kontaktu s protihráči. Kontakty teď hodně mírníme, protože máme dvanáct zdravých hráčů. Určitým způsobem byl i on odvážný. Myslím si, že zápas zvládl dobře. Chvilku před střídáním měl slušnou šanci, kdy obstřeloval brankáře."