Remíza s mistrem

Bohemka dvakrát vedla, ale nakonec má jen bod.

Remíza s mistrem

Bohemka od úvodní minuty vyrukovala proti Plzni s Krchem a Šmídem ve stoperské dvojici. Vykartovaného Filipa Haška nahradil ve středu zálohy Bederka. Na levé straně záložní řady nastoupil Bartek. V útoku po boku Júsufa operoval Záviška. Druhý jmenovaný hned ve druhé miutě obral o míč Hubníka a byl sám před Hruškou, jenže bohužel trefil pouze boční síť. Plzeň odpověděla záhy, když se hnal Krmenčík na Valeše, ale branku přestřelil.

Šance Klokanů přišly po dvaceti minutách. Záviškovu ránu Hruška vyrazil, dále zakončoval Júsuf, jenže i jeho pokus brankář Plzně zneškodnil. Odražený míč si zpracoval pro sebe Martin Hašek, kterého při průniku v šestnáctce fauloval Procházka a Klokani kopali penaltu. K exekuci se postavil Júsuf, který s přehledem poslal Klokany do vedení.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Další střelu si připsal Bartek, ovšem svým obstřelem minul levou tyč branky Plzně. a druhé straně střílel Petržela. ale Valeš stihl jeho ránu vytěsnit na roh. Pak přišlo bohužel smutné vyrovnání. Krmenčíkovu ránu vyrazil Valeš, jenže v blízkosti se nacházel Schumacher, od kterého se míč odrazil do vlastní branky. Ve dvouminutovém nastavení měl vyloženou šanci Záviška. Hnal se sám na Hrušku z pravé strany, ačkoliv mířil tentokrát na zadní tyč, tak ho brankář Plzně vychytal, čímž určil remízový stav po první půli.
Do druhé půle nahradil Mašek zraněného Martina Haška. Zahrozila nejprve opět Bohemka. Reiter si zaběhl za Hubníka, ovšem brankář Plzně předvedl další skvělý zákrok a míč vyrazil. Uběhla hodiny hry a všem Klokanům řádně zatrnulo. Nejdříve Hejda v šestnáctce křižnou střelou trefil pravou tyč Valešovy branky. Akce pokračovala a Limberský přiťukl balón Hořavovi, jehož ránu ve skoku vyrazil Valeš. 
Po další akci se Klokani radovali. Reiter pronikl přes bránícího hráče, předložil míč Záviškovi, který se napotřetí nemýlil a vrátil Bohemce vedení.
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Bohužel radost většiny přítomných trval pouhou minutu. Plzeň měla k dispozici rohový kop, k míči se dostal Procházka a vyrovnal. Tentýž hráč se pokoušel o zvrat celého zápasu. Deset minut před koncem k němu propadla přihrávka střídajícího Čermáka. Střela slovenského záložníka letěla nad branku. 
Bohemka s vypětím všech sil zvládla ubránit závěrečný nápor Plzně a po zásluze získala bod, ačkoliv měla i na více.