Klokani chtějí bodovat v Mladé Boleslavi

V doprovodu výročí Československa vyráží Bohemka do města automobilů.

Klokani chtějí bodovat v Mladé Boleslavi

Zelenobílá družina již finalizuje přípravy na další venkovní duel. K němu nepojedou Klokani daleko, neboť v rámci 13. kola FORTUNA:LIGY zamíří do nedaleké Mladé Boleslavi. Tým z města automobilů střídá úspěchy i neúspěchy. Svými výsledky už nejednou překvapil fotbalovou veřejnost. Jen tak namátkou Boleslavští rozstříleli doma Opavu (6:1), Slovácko (5:1) a vyloupit se jim povedlo i jabloneckou Střelnici (3:0) nebo úspěšně zvládnout přestřelku v Karviné (4:3). V jiných zápasech už Mladá Boleslav nemile překvapila, když si odvezla nečekanou prohru z Příbrami (0:3), domácí ztráta s tápajícími Teplicemi (1:1) či vysoká porážka v Plzní (1:6). V minulém kole odjel tým trenéra Jozefa Webera z pražské Letné s porážkou (1:4). Zmíněná utkání poukazují na fakt, že Mladá Boleslav spoustu branek dává, ale i dostává. Ve vzájemných zápasech má Mladá Boleslav navrch v poměru 8 - 5 - 5. Bohemka už v rámci přípravy na letošní ligový ročník změřila síly s týmem z města automobilů. Ve finálovém duelu na turnaji v Benátkách byli po bezbrankových devadesáti minutách v penaltovém rozstřelu úspěšnější právě Středočeši.

Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Kádr Mladé Boleslavi byl posílen spíše hráči vracejících se z hostování v jiných klubech. Mezi nimi i kapitán Lukáš Hůlka, který působil právě v Ďolíčku. Z Jihlavy se vrátil levý krajní obránce Miroslav Keresteš. Na přestup z Jablonce přišel Jaroslav Diviš. Ze Zlína hostuje ve středočeském celku Adnan Džafič. Pro posílení citlivého postu brankáře přestoupil Ľuboš Kamenár z maďarského Vasas Budapešť.

Tým Středočechů se spíše zúžil. Forvard Magera posílil brněnského druholigového nováčka. Golgol Mebrahtu odešel do Sparty. Bývalý Klokan Rada hostuje v Trnavě. Adam Jánoš sice nezměnil barvy, ale po úvodních kolech zamířil do ostravského Baníku. Mladý obránce Polom přestoupil do Olomouce.

Trenér Martin Hašek vnímá kolísavou formu soupeře: "V prozatimním průběhu ligového ročníku podává nevyrovnané výkony. Jednou zahraje dobře, ale pak zase špatně. Jejich výsledky předurčily našemu vzájemnému zápasu takový příběh, že se střetnou dva sousedi v tabulce. Boleslav postupně přebudovává kádr, snižuje rozpočet. A vyústěním těchto fakt jsou možná ty nevyrovnané výkony. Dali sice nejvíc gólů, ale nejsou stoprocentní vzadu. V kádru mají ovšem nejlepšího útočníka Komlichenka. On sice není tak viditelný ve hře, ale týmu to vrací v šestnáctce soupeře. Dokáže si najít správný prostor, zvolit správné řešení, umí být efektivní. Mezi opory patří také náš bývalý hráč Hůlka, který je i kapitánem mladoboleslavského celku. Na stranách disponují rychlými a šikovnými hráči. Nevyužitý potenciál podle mě dřímá v Konatém. Tento rychlík má ještě na lepší soutěž, než je ta naše. Dále je tam i Přikryl. V záloze pak vysoký Takács, který je silný a velký. V samotné hře Boleslavi není nic speciálního. Spíše hledají optimální složení."

Problémy se skládáním sestavy ovšem stále neutichají: "Podle lékaře bude Martin Hašek mimo asi tři týdny. Pokud by mohl nastoupit dříve, byl by to jedině bonus. Pokud později, tak to už čas pracuje pro nás. Jeden týden má za sebou, teď druhý po Boleslavi a třetí po Teplicích. Po Jablonci už je reprezentační pauza. Dále se hrají ještě čtyři zápasy, v nichž už ho budeme moci využít. V sobotu už by měl být k dispozici Filip Hašek, jenže má stále zdravotní problémy a není v optimálním zdravotním stavu. V tréninku je zpět Jindřišek. Někteří hráči nám bohužel z tréninku odpadli, takže nad složením nominace visí více otazníků."

Duel v Mladé Boleslavi se ponese v rámci oslav výročí Československa: "Na propojení tohoto výročí s fotbalem mám pozitivní názor. Je třeba si vážit, že máme vlastní stát. Dříve jsme ho totiž neměli, byli v těžké situaci a náhle ho už měli. Je to ohromná událost. Dnes žijeme v blahobytu, je potřeba si takové věci připomínat. Hraní státní hymny bych si uměl představit před každým ligovým zápasem. I když se najdou lidé, kteří najdou 100 různých důvodů, proč bychom neměli takové výročí slavit. Tak já přijdu a vymyslím 100 dalších důvodů, proč ano. Jsem rád, že budu jako trenér součástí takového výročí a těším se na to."

Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Pozitivní výsledky ze hřiště soupeřů vnímá i David Bartek a vyhlíží sobotní duel: "Mladá Boleslav je takový zvláštní tým. sou nevyzpytatelní, jednou zahrají, podruhé už ne. Nesmíme je pouštět do nějakých šancí, abychom je nedostali do pohody. Zvenku teď vozíme body, takže nevidím důvod, proč by se nám nám to nemohlo povést i v Mladé Boleslavi."

Zápas se hraje v sobotu na Městském stadionu v Mladé Boleslavi od 15:00. Hlavním rozhodčím bude Pavel Franěk. Na čarách mu bude asistovat Pavel Vlasjuk s Lucií Ratajovou. Čtvrtým sudím bude Vojtěch Severýn. Živý audiopřenos z utkání vám zprostředkujeme na našem Facebooku. Na našich sociálních sítích (Twitter, Facebook, Instagram) přineseme informace o nejzásadnějších událostech utkání. Zápas po jeho konci shrneme v reportáži. Na sociálních sítích se s námi podělte o vaše zážitky. Ke svým příspěvkům připište hashtag #MBLBOH nebo nás přímo označte. Celé 13. kolo se nese ve znamení oslav výročí Československa. Předzápasový ceremoniál se ponese v duchu národních barev a státní hymny. Kapitáni povedou své týmy na hrací plochu se speciálními páskami na paži.