Z Boleslavi bez bodového zisku

Klokanům se u Středočechů nedařilo a odjíždějí s prohrou.

Z Boleslavi bez bodového zisku

V Mladé Boleslavi se do základní jedenáctky vrátil Filip Hašek. Na levé straně záložní řady nastoupil Vaníček. Hned v úvodní minutě se díky presinku spoluhráčů hnal do úniku Záviška, přihrál pod sebe Júsufovi. Bahrajnský forvard míč ovšem netrefil. Za domácí odpověděl Přikryl, ale jeho oblouček v klidu lapil Valeš. Další příležitost si vypracovala Bohemka. Júsufa v zakončení atakoval Hůlka, čímž jeho střelu zablokoval na roh.

Náhle ovšem zčistajasna udeřilo na druhé straně. Rozehrávku gólmana Valeše vystihl bomber Komličenko, předložil míč Přikrylovi, který neměl problém dopravit balón do prázdné branky a domácí do vedení.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
Bohemians pokračovali v aktivitě. Centr Reitera odvrátil Hůlka za vlastní šestnáctku, kde míč napálil Júsuf, jenže Šeda dokázal prudkou ránu vyrazit. Zelenobílí byli lepším týmem, jenže jejich snaha nevedla k vyloženým šancím. Naopak výhodu přímého kopu měla k dispozici Boleslav těsně za hranicí šestnáctky. Komličenko se ovšem místo technické střely prezentoval prudkým homerunem do přilehlých obytných domů.

Neúspěšnou exekuci svým spoluhráčům vynahradil později. Rychlý protiútok vedl Ladra, roztáhl hru doprava na Přikryla. Střelec prvního gólu předložil míč Komličenkovi, který ve skluzu navýšil vedení svého celku.

V jednominutovém nastavení domácí Boleslav nevyužila rohový kop a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Středočechů.

Začátek druhé půle se lišil od toho z prvního poločasu. Obrany obou mužstev nepouštěly ofenzivní hráče druhého týmu do šancí. Před uplynutím hodiny hry se mazlil s míčem ve vápně Júsuf, přihrál pod sebe na šestnáctku. Tam Hašek přenechal balón Bederkovi, jenže jeho střelu skokem lapil Šeda. Bohemka byla aktivní a zatlačila domácí celek. Další střelu si připsal Júsuf, ale díky teči hráče Boleslavi skončila mimo branku. Bahrajnská perla byla při chuti. Ve vápně Středočechů si Júsuf našel balón, ovšem střelu z otočky skryl Šeda v náruči.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
Obrovskou šanci na snížení měl dvacet minut před koncem Júsuf. Reiter byl na půlící čáře faulován Hubínkem, ale i tak dokázal vyslat svého spoluhráče do samostatného úniku. Júsufovi míč při střele kousek odskočil od nohy a letěl vedle tyče. Místo snížení tak přišla třetí branka. Komličenko si navedl míč v šestnáctce Klokanů na střed branky, posunul ho doleva nabíhajícímu Džafičovi. Střídající hráč prostřelil na zadní tyč vybíhajícího Valeše, čímž přidal třetí branku Boleslavi.


Klokani se snažili vykřesat jiskru naděje a vstřelit alespoň kontaktní gól. Domácí byli pozorní a tříbrankové vedení uhájili.