Hašek: Zlepšení přišlo po pauze

Trenéři Martin Hašek a Jozef Weber hodnotí sobotní zápas.

Hašek: Zlepšení přišlo po pauze

Jako první hodnotil zápas smutný kouč hostů Martin Hašek.

"V prvním poločase jsme prakticky na hřišti neexistovali. Nasazení nemělo nic společného s parametry, které jsou v nejvyšší soutěži běžné. Pro nás jako mužstvo jsou obzvlášť charakteristické. O poločase jsem hráčům vysvětloval, že slaví celý stát. Ne jenom Boleslav, abychom jim dělali sparing partnera. Druhá půle byla z naší strany lepší. Když nezačneme naplno, neděláme věci správně, tak i přes snahu se k nám štěstí přiklonit nemůže. Dokázali jsme po pauze držet míč, přehrávat soupeře, vytvořili si závary i šance. Júsuf šel sám na bránu, jenže neproměnil. Tlačili jsme se dopředu, cítili šanci no kontaktní gól, ale soupeř nás potrestal z protiútoku," viděl rozdíly mezi poločasy.

Lodivod Klokanů okomentoval první branku i v souvislosti se stavem trávníku: "Snažíme se hrát konstruktivně zezadu. Už kolikrát v průběhu podobné situace zaváněly ztrátou. Roman má v rámci naší soutěže nadstandardní hru nohou. Abych byl konzistentní, tak se budu opakovat, ale hřiště by mělo být nakropené. Na mokrém trávníku by míč sklouzl a gól by třeba nepadl. Nevymlouvám se, že by mohlo za naší prohru hřiště. Tím neomlouvám ani Valeše. Hráči věděli o stavu hrací plochy. Můj názor je, že by mělo být hřiště na všechna utkání české ligy nakropena. Bude padat více gólů, protože míč bude klouzat, přihrávky půjdou od nohy rychleji."

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (2:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (2:0)
Na závěr vyzdvihl výkon Júsufa: "V samostatném úniku ukázal, že má sílu i rychlost. Nevím, kolik hráčů by takto uteklo. Není ještě vyhraný, není v rytmu, stále si zvyká na tuto soutěž. Od začátku sezóny už dvakrát odcestoval za národním mužstvem. Prodělal také svalové zranění. Pořád je to taková houpačka. V Boleslavi patřil k našim nejaktivnějším hráčům, měl sebevědomí. U každého hráče z ofenzivy jsem viděl nějaký problém. On hrál ale s chutí a ukázal své přednosti. Nechci ho přechválit, netvrdím, že podal vynikající výkon. Jsem rád za jeho další porci devadesáti minut. O to lépe bude připraven v pátek proti Teplicím."

Po něm hodnotil zápas i domácí kouč Jozef Weber.

"Těší mě pokračování naší výsledkové houpačky. Vrátilo se to zpět na naši stranu. Výsledek možná zní jasně, ale s Bohemkou ty zápasy bolí. Nemám na mysli bolest po tvrdé hře, ale po běžecké stránce. Jsou dobře organizovaní a připraveni. Jiná mužstva by to za tříbrankové ztráty zabalila, jenže oni dohráli utkání až do konce. Nebyli jsme po Spartě v komfortní situaci. Tušili jsme, že si Bohemka na nás bude více věřit oproti jiným vzájemným duelům. Dvakrát jsme vyřešili dobře protiútoky a zaslouženě vyhráli," přiznal respekt ke Klokanům a pochválil své svěřence.

Utkání začalo dramatickým způsobem: "Jakoby hráči zkoušeli, co nervy trenérů a fanoušků vydrží. Nejdřív jsme nabídli my šanci Bohemce. Oni se zachovali podobně a nám se podařilo jít do vedení. Pak jsem věřil, že se ještě víc prosadíme ze standardních situací. Pro Bohemku jednobranková ztráta nic není. Nechali jsme je jít do protiútoku. Oni i po inkasované brance nezpanikaří a hrají si vlastní hru. Pomohl nám druhý gól, po němž byla naše situace daleko výhodnější. Z trpělivosti Bohemky jsem měl obavu."

"Za první poločas jsme si čisté konto zasloužili. Vyjma některých situací se soupeř nedostával ani do šancí, ani do zakončení. My jsme dobře pracovali v prostředku. Dobrou práci odvedli stopeři i záložníci. Po třetím gólu se objevily nějaké výpadky. Odskakoval nám Júsuf, měl několik střel, dostával se do prostoru. Z toho pramenilo několik střel Bohemky," hodnotil výkon obrany.