V divokém duelu uspěly Teplice

Bohemka neudržela vedení a s Teplicemi prohrála.

V divokém duelu uspěly Teplice

Do základní sestavy mohl trenér Martin Hašek počítat se svým synem Martinem a zařadil ho na jeho tradiční post středního záložníka. Vedle něj nastoupil Švec. Kraje zálohy zaujali Záviška a Bartek. V útoku po boku Júsufa operoval Mašek.

Bohemka vlétla do utkání jako velká voda. Hned po čtyřech minutách si navedl míč na hranici vápna Bartek. Jeho technická střela se nakonec do branky nezakroutila a prolétla těsně kolem tyče. Ještě před uplynutím první desetiminutovky byla k vidění obrovská šance Bohemians. Júsuf se nádherně zbavil Hory, přihrávku do šestnáctky defenziva Teplic odvrátila jen k nohám Martina Haška, jehož ránu neuvěřitelným zákrokem vyrazil Diviš. Tlak Klokanů pokračoval. Po přistrčení od Závišky pálil Dostál, ovšem Diviš zvládl skokem míč vyrazit.

Náhle ovšem udeřilo na druhé straně. Centr Kučery od rohového praporku v šestnáctce Klokanů propadl k Jeřábkovi, který v krkolomné pozici poslal Teplice do vedení.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
Záhy už se Bohemka radovala. Dostál hezkým centrem ze standardní situace oslovil Júsufa, který patičkou usměrnil míč do sítě! Uběhlo pár minut a oba hráči si situaci zopakovali. Nejprve střelu Šmída z třiceti metrů zablokoval Ljevakovič na rohový kop. Exekuce se ujal Dostál. Nadýchaným centrem našel Júsufa a bahrajnský forvard hlavičkou otočil zápas.

Bahrajnský zázrak neměl dost. V další akci zakončil efektními nůžkami, jenže Diviš předvedl další výborný zákrok a s námahou míč vyrazil. Hosté se snažili vzpamatovat z rychlé ztráty vedení. Ljevakovič napřáhl z úctyhodné vzdálenosti, branku však netrefil. Zajímavějším pokusem se prezentoval Záviška. Skákavý míč napálil z třiceti metrů přímo na branku, ale Diviš neměl problémy.

Velkou šanci na srovnání měl hostující Vaněček. Útočníka Teplic ve velmi dobré pozice skvělým zákrokem vychytal Valeš a dorážku zablokoval Dostál. Ani v jednominutovém nastavení se už více nestalo, takže Bohemka odešla do kabin s jednobrankovým náskokem.

Zkraje druhé půle bohužel přišlo vyrovnání. Na centr Kroba si naskočil Trubač a hlavou se trefil přesně na zadní tyč.

O pět minut později Valeš musel na zem, když zvládl vyrazit na rohový kop střelu Žitného. Na druhé straně odpověděl prudkou střelou z hranice šestnáctky Júsuf, ovšem Diviš si poradil a vyrazil míč na rohový kop. Po něm hlavičkoval těsně vedle branky Krch.

Pěknou akcí se pak prezentoval velmi dobře hrající Dostál. Nejdřív vybojoval míč, poté pronikl přes bránícího hráče. Svým centrem našel Bartka, ale ten v tísni hlavičkoval vedle branky. Trest přišel okamžitě. Král prošel kolem brankové čáry, našel volného Vaněčka a forvard Teplic otočil skóre na stranu svého celku.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
Blízko srovnání byl Dostál. Pravý obránce Bohemians si zpracoval míč na prsa, ale jeho pěkná střela proletěla kousek kolem pravé tyče hostující svatyně. Bohemka zatlačila Teplice a vytvářela si šance na vyrovnání. Ovšem hlavičku Závišky výborným zákrokem vyrazil pod břevnem Diviš. Schumacher následně pálil těsně nad a Krchovo akrobatické zakončení skončilo nad brankou.

Klokani tak ztratili jednobrankové vedení a v Ďolíčku s Teplicemi prohráli.