Hašek: Doběhly nás personální problémy

Trenéři Stanislav Hejkal a Martin Hašek hodnotí páteční souboj.

Hašek: Doběhly nás personální problémy

Jako první hodnotil duel hostující trenér Stanislav Hejkal.

"Do zápasu jsme vstupovali s určitým handicapem. Ve čtvrtek se nám zranil na tréninku Vondrášek. Celý týden netrénoval Krob. Neměli jsme dva krajní obránce, když Krob do utkání šel se sebezapřením. Situaci jsme řešili systémem 3 - 4 - 3, což jsme netrénovali. Byla tam určitá okénka, ale do přestávky si to postupně sedalo. Vedli jsme po standardní situaci, jenže během pěti minut domácí ze standardních situací zápas otočili. U Teplic nebývá zvykem inkasovat tímto způsobem. Velkou šanci neproměnil poté Vaněček. V prvních deseti minutách nás podržel gólman Diviš," popisoval nejen problémy se sestavou.

Otočka Klokanů si vyžádala změnu: "Na vývoj utkání jsme reagovali změnou systému. Šli jsme do rozestavení 4 - 4 - 2, když se vedle vysokého Vaněčka posunul rychlý Hora. Na krajích zálohy operovali kreativní Žitný s Trubačem. Vyplatilo se nám to. Zápas jsme zvrátili na naši stranu. Docela jsme se snažili presovat nahoře. Příležitost měl střídající Luts. Závěr jsme vzadu uskákali a jsme rádi, že jsme se přiblížili klidnějšímu středu tabulky."

"U první branky individuálně chyboval Čmovš. Byl to on, kdo hlídal Júsufa. Mohli jsme před utkáním samozřejmě rozhodnout jinak. Přiřadit nejlepšího hlavičkáře Vaněčka právě k Júsufovi, ale neučinili jsme tak. Po druhé brance u nás proběhla změna v osobním bránění. Na Júsufa šel Vaněček a bylo to už v pořádku od té doby," poukázal na dva inkasované góly.

Bohemians Praha 1905 - FC teplice 2:3 (2:1)
Bohemians Praha 1905 - FC teplice 2:3 (2:1)
Následně zeširoka zhodnotil utkání i domácí kouč Martin Hašek.

"Celý podzim máme obrovský problém s marodkou a ani jednou jsme nemohli postavit stejnou a nejsilnější sestavu. Až do zápasu s Plzní jsme to nějak zvládali bodově i herně. Ale teď už nás to doběhlo. V Boleslavi jsem nebyl spokojený s přístupem a nasazením, s Teplicemi na hřišti nechali hráči všechno. V první půli předvedli dobrý výkon, ale měli jsme tam spoustu hráčů, kteří to nebyli schopni hrát celých 90 minut, jelikož nemůžou pořádně trénovat. Navíc byl soupeř velmi efektivní. Během chvíle jsme přišli o vedení. Neměli jsme patrony ani na hřišti, ani na lavičce. Úměrně tomu se odvíjela hra ve druhém poločase," přiznával svízelnou situaci po ztrátě vedení.

Vliv zranění přirovnal i k jednomu ze svých svěřenců: "Krásně je to vidět na Filipu Haškovi, který už šest týdnů nemůže pořádně trénovat. Jde do bolesti, ale my ho potřebujeme. Ve spoustě zápasů jsme ho využili, odvedl nám dobré služby. Teď se dostal do stavu, že pomoci nemůže. Takových případů bych vyjmenoval deset. Potřebujeme čas na uzdravení se, natrénování se, aby hráči získali rytmus. Částečně nám snad pomůže reprezentační přestávka. Po ní máme čtyři nesmírně důležité duely, po nichž budeme vědět, v jaké skupině se budeme pohybovat."

"Když jsme měli problémy se sestavou na začátku podzimu, tak jsem si říkal, že jsme dosáhli dna. V tu dobu jsme měli třeba dva hráče na střídání. Mluvil jsem o tom, že čas pracuje pro nás. Jenže tomu tak není, protože se nám to děje i nadále.Tento týden jsme přišli o dva hráče. Reiter netrénoval a ve čtvrtek v noci spal v nemocnici, protože se mu narodil syn. Juliš má únavovou zlomeninu na chodidle. Mašek odehrál od zázračného vyléčení opravdu dobře až první poločas s Teplicemi. Po přestávce bylo znát, že na delší dobu vypadl z rytmu. Martin Hašek hrál na padesát procent svých možností. Byl limitován tou bolestí natolik, že lépe hrát nemohl. Jediný konstruktivní záložník místo něj je jeho bratr Filip. Mohl bych tam dát nenatrénovaného Jindřiška, který měl měsíc problém s lýtkem a pak tři týdny na antibiotikách," popisoval neutichající problémy Klokanů.