U21: Bohemka přehrála doma Budějovice

Klokani se posunuli na 5. příčku české skupiny.

U21: Bohemka přehrála doma Budějovice

Ve 14. kole Juniorské ligy, přivítala juniorka Bohemians na svém hřišti České Budějovice, které jsou na posledním místě tabulky. Bohemka v minulém kole vydolovala bod proti silnému Liberci a před dnešním zápasem jí patřilo 6. místo. Trenér Vladimír Hruška tentokrát využil služeb hráčů A týmu Jindřiška, Vaníčka a Vodháněla. V brance tentokrát dostal přednost Fiala.

Od začátku utkání byli Klokani aktivnější, šance však kvůli nepřesnostem v předfinální fázi prozatím nepřicházely. Ve 27. minutě přišel nešťastný moment, kdy se zranil stoper Farkaš. Jeho místo ve středu obrany musel zaujmout zkušený Jindřišek a na tomto postu zůstal až do konce utkání. Ve 34. minutě už Bohemka využila svou převahu a vstřelila branku. Po přesném centru Vaníčka na vzdálenější tyč nejdříve chytře pustil míč Le Tuan a za ním stojící Horizál tvrdou ranou z první rozvlnil síť.

Do druhého poločasu již nenastoupili Vaníček s Vodhánělem a nahradili je Nátr s Vránou. Čerstvý Vrána hned ve 48. minutě dostal krásný pas od Hlináka, po kterém uháněl sám na branku. Vrána si se šancí poradil náramně a o břevno samostatný únik přetavil v gól. Klokani po druhé brance lehce polevili a trest přišel v 59. minutě, kdy se po chybě v obraně prosadil hostující Sajčič. Domácí však obdržená branka vrátila do tempa a v 71. minutě si vzali dvougólové vedení zpět. Nejprve Klokani dobře zakombinovali ve středu hřiště, akce poté pokračovala do prostoru pravého křídla, odkud nasměřoval přesný centr do vápna Le Tuan. Jeho centr následně ve skluzu uklidil do sítě Vetešeník.

Juniorka si už zbytek utkání pohlídala a splnila roli favorita. Další tři body do tabulky znamenají, že se Bohemka posouvá na 5. místo tabulky české skupiny Juniorské ligy.