F. Hašek: Nesmíme věšet hlavu

Záložník Filip Hašek komentuje remízu s Příbramí.

F. Hašek: Nesmíme věšet hlavu

Záložník Filip Hašek hodnotí utkání s Příbramí. Jaké pro něj bylo hrát na pravém kraji zálohy, problémy týmu v přesilovce

V důležitém utkání jsme potřebovali vyhrát, ale máme pouze bod...
Nevím, kdy jindy jsme měli vyhrát než dnes. Příbram byla od nějaké šedesáté minuty v početní nevýhodě. Je to pro nás obrovská ztráta a zklamání. Když na tom utkání budu hledat pozitivní věci, tak alespoň jsme vyrovnali v devadesáté minutě na 2:2, což je taková malá vzpruha do příštích zápasů. Nesmíme věšet hlavy, protože tím si nepomůžeme. Musíme to domácí neštěstí nějak prolomit. Máme od začátku ligového ročníku výhru v domácím prostředí jen v prvním kole se Slováckem. Ani pro fanoušky, ani pro nás taková bilance není dobrá.

Nastoupil jsi na pravém kraji zálohy, což není pro tebe typické.
Co hraji profesionální fotbal, tak si myslím, že to byla moje premiéra. Měl jsem takové pokyny, abych si seskakoval více do středu pole a uvolňoval tím lajnu Dostymu (Martin Dostál - pozn. red.). Fungovalo to napůl. Chvílemi ano, jenže pak zase ne. Spolupráce je ještě syrová. Věřím, že pokud na stejné pozici nastoupím i příště, tak to bude lepší.

V prvním poločase jsi několikrát podklouzl. Byla chyba v obutí?
Udělal jsem velkou chybu, když jsem zvolil špatné obutí. Kopačky jsem si vzal na rozcvičku, neměl jsem problém a neklouzal jsem. Za to se klukům omlouvám, protože je to velká chyba. O poločasové přestávce jsem se přezul a neuklouzl už ani jednou.

V zápase byly dvě sporné situace, kdy jsme byli obráni o regulérní branku. Pří vyrovnávacím gólu hostů navíc Keita fauloval Šmída...
Nejsem tu od toho, abych takové situace hodnotil, ale od začátku sezóny se to už párkrát stalo, že rozhodnutí sudích jsou pochybná. Nechci úplně hodnotit sudího. Myslím si, že pískal dobře. Až na pár situací, které jsem sám neviděl. Jestli je pravda, že jsme dali regulérní gól a první branka Příbrami platit neměla, tak to mrzí. Teď už s tím nic neuděláme. Nesmíme věšet hlavu. Jediný cíl je porazit doma Duklu.

Je druhý gól výsledkem křeče, která na nás byla vidět?
Po vyrovnávací brance na nás padla deka a rozklepali jsme se. Začali jsme být nervózní. Když hrajete proti deseti a dostanete gól, tak je to taková pěst do obličeje. Měli bychom v takových momentech uplatnit zkušenosti a být na to připraveni. Druhý gól byl takový nešťastný, ale určitě je výsledkem křeče, která byla cítit.

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 2:2 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 2:2 (1:0)
Po vyloučení jsme se příliš nedostávali do šancí.
Když Příbram vyrovnala, tak mi přišlo, že jsme se trochu báli hrát. Nevyžadovali si míč, nebyli ochotni se pohybovat v meziprostoru, seskakovat si, vyžadovat si míče. Bylo to takové ustrašené. Příbram zalezla a byla v deseti hráčích pod míčem. Je vždycky těžké se tam dostat. Je to o to těžší, když nejste v tom ideálním rozpoložení. Musíme se z toho poučit a příští utkání dovést do vítězného konce. Jsme pochopitelně pod tlakem, nemáme tolik bodů, kolik bychom chtěli. Pokud se budeme dostávat pod tlak nebo do paniky, tak si nepomůžeme.

Jak jsi se osobně cítil? Konečně jsi mohl v týdnu trénovat naplno.
Byl jsem dost unavený. Od pondělí jsem trénoval naplno s týmem. Trochu jsem cítil doznívající únavu, na konci jsem už trochu vařil. Jsem rád, že můžu konečně trénovat naplno. Byl jsem limitován přes dva měsíce, lezlo mi to trochu na nervy. Doufám, že budu pokračovat dál a budu zdravý. Cítím na sobě, že jsem trénoval dva měsíce napůl. Nehrál jsem tolik zápasů, vypadl z toho rytmu. Na hřišti se to projeví, už nemáte tolik sebevědomí, nevěříte si na míči. Chci být zdravý, zlepšovat se a posouvat dál.