Vítězný začátek přípravy

Vodháněl s Koubkem se svými brankami postarali o vítězství.

Vítězný začátek přípravy

V prvním přípravném utkání proti Žižkovu utvořili stoperskou dvojici Hůlka s Pokorným. Levý kraj defenzivní rady obsadil Vondra. V útoku operoval mladý Koubek s Nečasem.

První velkou šanci měla Bohemka. Reiter se protáhl po pravé straně, jeho centr zakončil Koubek, ovšem Hrubeš famózním zákrokem udržel bezbrankový stav. Pozornost brankáře pak vyzkoušel Dostál, jenže i jeho pokus Hrubeš dokázal vyrazit. Klokani se prezentovali pěknou akcí i o chvilku později. Dostál se prohnal podél pravé lajny, na zadní tyči se do zakončení prodral Vodháněl, ovšem o metr přestřelil.

Bohemians Praha 1905 - FK Viktoria Žižkov
Bohemians Praha 1905 - FK Viktoria Žižkov
Záhy se Bohemka radovala. Reiter obešel vybíhajícího Hrubeše a obloučkem oslovil Koubka. Jeho hlavičku obrana ještě zablokovala, ale Vodháněl už razantní střelou poslal do vedení. I nadále se zápas odehrával za převahy Bohemians. Kýžený druhý gól přišel těsně před pauzou. Koubek běžel ze strany na Hrubeše, kterému zahrál na housle a navýšil vedení.

Do druhé půle oba celky prostřídaly hráče. Žižkov mohl snížit, když Urbanec zakončoval téměř do prázdné branky. Byl ovšem tísněn Šmídem a jeho slabá dorážka z malého vápna skončila na tyči.

Druhý poločas se odehrával v režii Klokanů, ale šancí k vidění příliš nebylo. Až pár minut před koncem trefil Nečas břevno.

Bohemka zvládla úvodní zápas přípravy, když porazila Viktorii Žižkov po brankách Vodháněla a Koubka.