Trenér Hašek: Soupeři v Turecku nás prověří víc

Trenér Martin Hašek o aktuálním dění v kádru Bohemians.

Trenér Hašek: Soupeři v Turecku nás prověří víc

Trenér Martin Hašek hodnotí první přípravné utkání, ale vyhlíží i další posily. Přečtěte si rozhovor o aktuálním dění v kádru Klokanů.

Do prvního zápasu přípravy Klokani vstoupili s novou stoperskou dvojicí: "Neřekl bych, že toto utkání bylo z těch, která prověří naše hráče na všech pozicích. Kluci spolu hráli poprvé. Teprve duely v Turecku na přírodní trávě nám ukáží víc. Čekají nás tam kvalitní soupeři. Hodnocení bych nechal na později. Pokud bude Pokorný zdravý, vše odtrénuje a odehraje, tak věřím, že se dostane do dostatečně dobré formy, aby nám od prvního jarního kola pomohl. V průběhu jara i do takové, aby byl nadstandardní."

V dobrém světle se ukázala zejména spolupráce Reitera a Dostála: "Prosazujeme se po stranách a středem, neboť více možností není (směje se). Ve středu hřiště jsme neměli k dispozici konstruktivní střední záložníky. Filip Hašek dostal injekci a pár tréninků vynechal. V pondělí se vrátí do tréninku. Ljovin začal individuální přípravu, po níž se přidá k mužstvu. Počítáme, že i on se připojí v pondělí. Druhého hráče na pozici osm bychom ještě rádi přivedli, velice intenzivně na tom pracujeme. Oproti sobotě budeme mít tři velmi konstruktivní střední záložníky. Z logiky věci jsme chtěli hrát jednodušeji a spíše po stranách. Netvrdím, že je to naše typická hra. Z principu chceme nejrychleji dopředu nejkratší cestou. Když získáme míč ve středu hřiště a můžeme prostředkem pokračovat, tak klidně tím středem hřiště. Nám fungovala spolupráce Dostála s Reiterem. Vlevo hrál velmi dobře směrem dopředu Vodháněl, byly tam nadstandardní věci. První poločas mě bavilo se dívat na fotbal. Viděli jsme hodně situací, které oko diváka potěšily. Po pauze už fotbal tolik vzruchu nenabídl."

Bohemians Praha 1905 - FK Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)
"Byli bychom rádi, kdyby se podařilo vše zařídit tak, aby s námi letěli do Turecka. Jenže na soustředění odlétáme už ve středu. Pokud by alespoň jeden z nich s námi mohl letět, bylo by to skvělé. Nepočítám s tím, že by do středy přišli hned dva, byl bych příliš velký optimista. Věřím, že v průběhu soustředění za námi dorazí takový počet hráčů, abychom mohli říct, že máme kádr téměř pohromadě. Necháme si tam okénko na dobu, kdy top kluby v Česku budou redukovat kádry, zda na nás něco zbude," přiblížil přestupové ideje Bohemians.

Lodivod Klokanů okomentoval i situaci okolo odchodu Reitera: "K odchodům mám informaci, že Baník poslal nabídku na Reitera. Je velice nepravděpodobné, že by Ruda odešel. Museli by se řádně pochlapit, ale Baník nemá peníze na to, aby z Bohemky vykoupil Reitera. On neměl optimální podzim, přesto má nabídku z top klubu v tuzemsku. Když člověk není zdravý, nemůže kontrolovaně trénovat a hrát, tak logicky jeho výkonnost nestoupá nahoru. Má mnohem na víc než ukázal v podzimní části. Teď byl celou dovolenou zdravý, splnil si individuální plán, trénuje a proti Žižkovu ukázal své přednosti. Jeho rychlost je na české poměry ohromná."

Plnohodnotným členem prvního týmu je i mladý útočník Koubek: "Jsme rádi, že jsme mohli vlastního odchovance začlenit do kádru. Ukázal spoustu předností, ale zároveň i spoustu nedostatků. Hotovým ligovým hráčem nebude dříve než za dva roky. Potenciál v něm je. Jsme šťastní, protože hráči na tuto pozici s takovou postavou jsou vzácným zbožím. Musí se neustále řešit nějakými příchody, což je drahé. Nám vylezl z vlastní mládeže a to je pecka."

"V roli otce je pro mě fajn, když to dotáhl do Sparty. Ale v pozici trenéra je to obrovské oslabení. Ljovin by přišel, i kdyby u nás Martin zůstal. Ve středu zálohy jsme měli kádrový nedostatek celý podzim. Abychom byli variabilní, mohli reagovat na karty a zranění, tak potřebujeme dva hráče na pozici osm," vrátil se ještě k přestupu svého nejstaršího syna a bývalé opory Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - FK Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)
Možný je i dřívější návrat Júsufa z Mistrovství Asie: "S Mirkem Soukupem jsme kamarádi. Byl jsem tam na pracovní dovolené. Znám se i s kluky z realizačního týmu. Fandím jim a přeji, ať vyhrají každý zápas. Jako trenér Bohemky mi nebude vadit, když se nám vrátí Júsuf dříve. Počítal jsem s tím, že Júsuf bude na konci podzimu u nás hrát, odehraje přípravné zápasy za Bahrajn, pak v základní sestavě i za Bahrajn na Mistrovství Asie, poté dostane volno. U nás toho moc neodehrál, poté měl individuální plán, hrál poločas za Bahrajn. Z utkání ho vynesli jako zraněného hráče. Dostal další individuální plán. První zápas hrál osm minut, druhý pětadvacet minut. Nemyslím si, že by byl unavený. Asi to přehodnotíme a bude nám k dispozici hned, jak bude moci."