Hašek: Mladí hráči hráli podle očekávání

Trenér Martin Hašek o stavu kádru před startem jarní části. 

Hašek: Mladí hráči hráli podle očekávání

Trenér Martin Hašek po generálce s Duklou hodnotil výkony mladých hráčů. Mluvil i o posílení týmu a formě mladého útočníka Koubka.

Počítáte s dalším posílením kádru?
Některé hráče máme zraněné. Jejich pauza může trvat i delší dobu. Určitě o tom budeme mluvit, neboť možnost stále máme. Přestupové okno ještě zdaleka nekončí. Můžeme i reagovat na to, co se ještě nestalo, ale stát se může. Máme rozjednaného mladého talentovaného ofenzivního hráče. Jeho přestup dotahujeme a rádi bychom ho přivedli. Pokud se budeme bavit o hostováních z větších klubů v tuzemsku, tak to aktuálně nedokážu říci.

V přípravě se ukázal zejména mladý útočník Koubek.
Aktuálně máme v kádru tři hráče na pozici devítky. Z toho Puškáč s Júsufem netrénují s týmem, tudíž se větší prostor otevírá právě pro Koubka. Je dobře připravený. Odehrál v podstatě všechny přípravné zápasy. Když se podíváme na jeho čísla, kolik toho dokáže naběhat, odsprintovat a tak dále. Na hráče v pozici devítky jsou to špičková čísla. Zvládal s námi trénovat v prosinci, pak trénoval celou dovolenou, aby se vyrovnal s přechodem z dorostu do mužů. Pro něj byl důležitý prosinec, kdy se nezranil a zvládl to. V zimní přípravě nevynechal jediný trénink. Nemyslím si, že je to pro něj nálož. To by si to tak musel brát sám do hlavy. On je na to fyzicky připravený. Doufám, že bude těžit z toho, že je mladý a ničím nezatížený. Není to ani tak, že by teď na něm stála a padala celá hra, bodové zisky. Teď bude potřeba, aby pomohl víc. Až se jeho kolegové z útoku uzdraví, tak se o tu minutáž podělí.

Jak jste byl spokojený s výkony mladých hráčů, kteří nás doplnili?
Jsem rád, že to zvládli se ctí. Měli dobré věci, ale i spoustu chyb. Někdy pramenily z nervozity, nedorozumění, technických nedostatků. Celkově jejich čas odehráli tak, jak jsem doufal a očekával. Tím, že byli spolu s těmi staršími, kteří mají něco odehráno, tak to pro ně bylo trochu snazší.

Kvůli chřipkové epidemii chybělo hodně hráčů. Kde se situace začala vyvíjet tímto směrem?
Už na pátečním tréninku jsme měli málo hráčů. Přes noc dalších pět odpadlo. V pátek jsme ještě byli schopni dát dohromady základní sestavu dohromady. A k tomu dva až tři na střídání. V den zápasu už jsme nemohli postavit ani základní jedenáctku. Museli jsme se výrazně doplnit o mladé hráče z dorostu a juniorského týmu. V tuto chvíli nedokážu ani posoudit, zda se nám na Spartu dají dohromady. Mají horečky a odpadli nám. Jestli budou v pořádku za den nebo deset dní nedokážu odhadnout. Každopádně to není žádná záviděníhodná situace.