Nešťastný závěr derby

Klokani předvedli dobrý výkon, ale pokutovým kopem v závěru prohráli.

Nešťastný závěr derby

Klokani na Spartě vyběhli s novou stoperskou dvojicí ve složení Hůlka - Krch. Střed zálohy utvořil Vacek s Levinem. V útoku pak po boku Koubka nastoupil Vaníček.

Bohemians byli v úvodu aktivnější. Vackovu nabídku před branku Sparty žádný ze spoluhráčů nevyužil. Další akci už Klokani zakončili. Bartek hezky na levé straně obešel Zahustela a přihrál Haškovi, jehož střela levačkou jen těsně minula levou tyč branky Sparty. Po čtvrthodině hry zahrozili domácí a hned šlo o velkou příležitost. Tetteh uháněl sám na branku Bohemians, jenže Fryšták předvedl fantastický zákrok a střelu vyrazil na rohový kop. Z něj vznikl před Fryštákem malý závar, ale Klokani se zvládli ubránit.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
Po dlouhém míči do šestnáctky hlavičkoval nejmladší hráč na hřišti Hložek. Jeho hlavička se odrazila od břevna a kapitán Krch byl včas na svém místě, aby uhasil nebezpečí. Dále pálil Kanga. Ovšem Fryšták se opět vyznamenal a ránu domácího záložníka vyrazil. Následně hrozila Bohemka. Vaníček nechal proběhnout Plechatého a pádil podél čáry na branku, vypálil na branku, avšak Nita míč vyrazil. První poločas zakončil svým zakončením Kanga, když přestřelil branku Fryštáka.

Ve druhé půli jako první zahrozila Sparta. Sáček si naváděl míč na střed branky až ho přenechal Frýdkovi. Středopolař domácích střílel vedle branky Bohemians. Hra byla velmi vyrovnaná a příležitostí příliš k vidění nebylo. Po hodině hry se odhodlal k ráně ze střední vzdálenosti Levin, ovšem jeho střela skončila nad brankou.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
S přibývajícím časem byla na domácích znát nervozita. Deset minut před koncem fauloval podruhé v zápase za žlutou kartu Levin a rozhodčí Proske ho vyloučil. V závěru duelu přezkoumal sudí Proske zákrok Dostála ve vápně Bohemians na videu a pak ukázal na penaltový puntík. K exekuci penalty se postavil Frýdek, který Fryštákem vyražený míč dorazil do sítě. Bohemka tak padla na Letné po velmi dobrém výkonu o jediný gól.