Hašek: Výkon měl parametry

Trenéři Martin Hašek a Zdeněk Ščasný hodnotí nedělí derby.

Hašek: Výkon měl parametry

Před novináře nejprve zasedl hostující trenér Martin Hašek.

"Na Spartu jsme si věřili a jeli na Letnou s cílem zvítězit. Organizačně se na soupeře připravit dokážeme. Otázkou vždy jen zůstává, jak nám to v daný den bude běhat. Když jsme viděli kluky na rozcvičce, že jim to běhá, tak jsme byli optimisté. Nepřijeli jsme hrát na remízu. Jednou naši stopeři zaspali, dostali míč za záda. Pak nám gólman podběhl centr ze středu hřiště. Kdyby na něj nešel, tak se o žádnou šanci nejednalo. Ve druhé půli Sparta už neměla vůbec nic. Správně jsme zachycovali pohyby hráčů, nechtěli odebírat míče. Výkon měl parametry, které vedly k tomu, že se Sparta do nás neměla jak dostat. Očekávali jsme takový průběh. Chtěli jsme vstřelit branku z protiútoku, kterých bylo dost. Neprokázali jsme při nich dostatečnou kvalitu, abychom jeden gól dali. Nakonec odcházíme poraženi penaltou v devadesáté minutě, kdy ji ještě brankář chytí. Jsme hodně smutní. Výkon byl velmi dobrý. Výsledek je po průběhu pro nás malou tragédií," hodnotil průběh derby.

Lodivod Bohemians se vyjádřil i k rozhodujícím momentům utkání: "Až uvidím opakovaný záběr, tak zaujmu k tomu nějaký postoj. Mám informace, že se o faul jednalo. Nejsem odborník na pravidla. Nechci se do toho pouštět a věřím rozhodčím, že dělají svoji práci dobře. Pravděpodobně se na Dostyho (Martin Dostál - pozn. red.) zlobit budu, ale to i na Levina. Nechal se vyloučit proto, že hrubě porušil principy, které máme stanovené pro individuální bránění. Je to daň za to, že je s námi krátce. Ačkoliv s ním na tom celou dobu pracuji, tak si počínal jinak. On fotbal miluje a je dostatečně mladý, aby dokázal svůj způsob bránění změnit."

Penaltu mohli kopat i Bohemians: "Mrzí mě, že při takových situacích se rozhodčí nejde podívat na video, když je k dispozici. Náš hráč postupuje k brance, dojde ke střetu a on spadne. Míč tam nebyl a šel dál. Byl tam kontakt těl, tak bych očekával, že se rozhodčí na to video podívat půjde. Pak ať rozhodne podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. On se podívat nešel. Nakonec se šel dívat na situaci, kdy je míč úplně někde mimo. Je to v pořádku a dle pravidel, to já nezpochybňuji. Jen mě mrzí, že se nešel podívat i při tom prvním momentu."

Dále hodnotil duel i domácí kouč Zdeněk Ščasný.

"Potřebovali jsme vyhrát, ale zejména druhá půle nebyla optimální. Věděli jsme, že utkání bude strašně těžké. Bohemka jede na první ligový zápas na jaře na Spartu, kde nemá co ztratit. Mají nějaké problémy a jdou hrát s čistou hlavou, pracovat, bojovat, což je samozřejmě správné. Měli jsme v hlavách, že musíme navázat na povedenou přípravu. V naší sestavě bylo hodně nových a mladých hráčů, kteří hrají na Spartě poprvé. Z toho pohledu jsme za výhru rádi a věřím, že výkony půjdou nahoru," viděl nedostatky na hře svého celku.

Už po hodině hry kouč Sparty stáhl ze hry středopolaře Kangu: "Úplně se mu nedařilo a odskakoval si hodně dozadu. Nerozehrával míče úplně šťastně, takže to nebyl jeho nejpovedenější zápas. Chtěli jsme něco změnit. Paradoxně nám v domácím utkání ublížilo to, že chyběla rychlost na stranách hřiště. Hložek podal výborný výkon, ale chybělo něco, čím bychom rozbili obranu Bohemky."

"Přemýšlel jsem dát Martina Haška do základní sestavy. Sáček s Frýdkem vypadali v přípravě velmi dobře, stejně jako Kanga. Byl jedním z hráčů, kteří ve vyšším postavené dokáží něco vymyslet proti zorganizované obraně. Martin od svého příchodu do Sparty pracuje v tréninku velmi dobře. V přípravě ho neminulo drobné zranění. Na krátkou dobu vypadl, pak naskočil a zase vypadl. Říká si svým přístupem o místo v základní jedenáctce," okomentoval i první ligové minuty Martina Haška v dresu Sparty.