Hůlka: Na výkonu se dá stavět

Lukáš Hůlka popisuje derby na Spartě.

Hůlka: Na výkonu se dá stavět

Úvodní derby na Spartě komentuje Lukáš Hůlka. Jeho pohled na penaltové momenty, taktické plány Bohemians i mnoho dalšího. Vše v rozhovoru.

Celou dobu se pro nás utkání vyvíjelo dobře, ale nakonec odcházíme poraženi...
Ať už jsme zdravotní problémy měli nebo ne, tak to nehraje vůbec žádnou roli. Začali jsme hrát v jedenácti lidech. Kdo byl na hřišti nebo na lavičce, tak byl na zápas připravený. Na Spartu jsme se poctivě připravili. Nezůstalo jen u mluvení, ale plnili jsme pokyny přímo na hřišti po celý zápas. Prohráli jsme smolnou situací v závěru. Je to smutnější o to více, že to přišlo takhle na konci utkání. Na takovém výkonu se ale dá stavět a doufám, že na něj navážeme.

Jak jsi viděl dva penaltové momenty?
Těžko říct. Zákrok předcházející penaltě Sparty jsem měl za zády, takže ani nevím, co se tam stalo. K tomu se tedy vůbec nebudu vyjadřovat. Ale k tomu prvnímu momentu. Zdálo se mi, že náš hráč byl v souboji trochu rychlejší a chytřejší. Píchnul si míč před sebe a soupeř ho atakoval. Je to přinejmenším nešťastné. Na stadionu byl navíc i videorozhodčí. Kdyby penalta byla a on ji přesto nepískl, tak by muselo být něco špatně. Budu doufat, že v obou momentech bylo rozhodnuto správně.

Tady na Letné jsi odehrál i první ligový zápas za Bohemians. Vzpomněl sis na to utkání?
Určitě mi něco hlavou blesklo. V Bohemce se cítím jako doma, takže jsem ani nevnímal, že jsem se vrátil. Jsem tady rád a každý trénink i zápas jsem v kolektivu hráčů, ve kterém je mi dobře. Věřím, že v něm můžu něčeho dosáhnout osobně i týmově.

S čím jste šli do druhé půle?
Řekli jsme si společně, které věci na soupeře budou platit, což se nám potvrdilo během prvního poločasu. Chtěli jsme v tom nadále pokračovat, být ještě důslednější v obranné fázi. Nechtěli jsme dát Spartě možnost pomýšlet na vytvoření šance, nebo vstřelení branky. V našem případě některou z šancí dotáhnout ještě více do dokonalosti, abychom měli větší příležitost branku dát.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Z tribuny vypadala chvílemi hra i tak, že Sparta hrála na protiútoky a my trpělivě kombinovali.
Soupeř má zažitý nějaký styl hry a pokouší se o něj. Je to spíše otázka držení míče, vypracovat si šanci z postupného útoku. Takový způsob hry jsme tušili. Do velké míry jsme to eliminovali a měli své plány, které se nám víceméně dařily. Musíme to dotáhnout co možná nejvíce do dokonalosti. Někdy můžeme mít šest šancí, jindy zase jen dvě. Je potřeba s nimi správně naložit, nejlépe gólově.

Jediná velká šance Sparty přišla po našem zaváhání ve středu hřiště.
Dává nám to víru, že umíme hrát i s velkými týmy. Všichni věříme, že když se spojíme, tak můžeme nastoupit proti komukoliv. Doufám, že si tu víru udržíme, budeme dále poctivě pracovat a všechno dotáhneme do zdárného konce.