Těsná prohra v Plzni

Bohemka smazala dvoubrankové manko, ale odjíždí s prázdnou.

Těsná prohra v Plzni

V základní sestavě musel trenér Martin Hašek udělat několik změn. V obraně poprvé na jaře nastoupil Bederka. Pozice halfbeků zaujali Záviška se Schumacherem. Do středu zálohy se vrátil kapitán Jindřišek. A v útoku byl od první minuty Puškáč.

Úvodní zakončení si připsala Plzeň. Po centru z pravé strany srazila obrana Bohemky na rohový kop hlavičku Brabce. Za Klokany odpověděl Vaníček, ale kroucená střela mladého reprezentanta letěla mimo tři tyče.

Záhy se Viktora radovala. Centr Limberského propadl vápnem na Řezníka. Přízemní střelu pravého obránce domácích na zadní tyči usměrnil do sítě Beauguel, čímž poslal svůj celek do vedení.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 3:2 (2:0)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 3:2 (2:0)
Klokani se okamžitě hnali za vyrovnáním. Vaníček hledal Puškáče, ale míč proletěl vápnem a ze situace nebezpečí nevzešlo. Na opačné straně k radosti došlo. Beauguel v šestnáctce napřáhl ke střele, umístil míč na zadní tyč a přidal svůj druhý gól.

Po dvaceti minutách mohl domácí forvard přidat třetí branku, když ale hlavou trefil Řezníka, od kterého míč mířil mimo branku.

Naděje pro Bohemku vysvitla po půlhodině hry. Centr na Puškáče srazil Brabec rukou. Rozhodčí nejdříve penaltu neodpískal, ale po zhlédnutí videozáznamu tak učinil. K exekuci se postavil Jindřišek, ale střílel vedle pravé tyče Hruškovy svatyně. Před brankou Bohemky střelu do téměř prázdné branky Klokanů dokázal odvrátit Hůlka. V pětiminutovém nastavení se Klokani usadili na polovině domácích. Větší šance k vidění nebyla a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Plzně.

Do druhé půle Klokani vyběhli s cílem zvrátit utkání. Obrat mohl začít Reiter, když se po průnikové přihrávce od Vaníčka hnal na Hrušku. Při zakončení ovšem trefil vybíhajícího brankáře Plzně, který nadále držel čisté konto.

Po hodině hry se Bohemka konečně radovala. Vaníčkův centr z rohového kopu hlavi7čkoval Jindřišek na zadní tyč, kde byl připravený Hůlka a střelou pod břevno snížil. Uběhlo deset minut minut a Bohemka se radovala podruhé. Jindřišek přihrávkou mezi obránce přihrál Reiterovi, který mu míč vrátil a kapitán Klokanů napálil míč do šibenice.

A opakovat se mohl příběh z Olomouce. Júsuf přihrál Vaníčkovi, který krásně mezi obránce předal míč Reiterovi. Křídelník Bohemians ještě přihrál do výhodnější pozice Levinovi, ovšem jeho ránu zablokoval vracející se obránce. Plzeň si mohla své vedení vzít zpět. Po rohovém kopu ale zachránila Bohemku tyč.

V závěru bohužel Plzeň rozhodla. Chorý procedil míč přes Fryštáka a strhnul opět vedení na stranu Plzně. Ve zbytku utkání už Bohemka nestihla vyrovnat a domů se vrací bez bodů.