Hašek: Vítězství bylo v našich silách

Trenéři Martin Hašek a Pavel Vrba hodnotí napínavý zápas. 

Hašek: Vítězství bylo v našich silách

Nejdříve hodnotil utkání se smutnými pocity hostující trenér Martin Hašek.

"Zápas měl jasného favorita i outsidera. Podle takového scénáře i duel začal. Při dvou inkasovaných brankách jsme působili dětinsky. Byli jsme pasivní a ustrašení. Plzeň pak asi trochu polevila, když se dostala rychle a snadno do vedení. Měli jsme čas se nadechnout a uvědomit si, že už nemáme co ztratit. Začali jsme hrát a zbytek první půle byl vyrovnaný. Ověřili jsme si, že se tady dá úplně v klidu hrát rychlý protiútok, postupný útok, vyhrávat souboje o odražené míče, můžeme si vynutit převahu. Taková slova zazněla i o poločasové pauze. Důležité bylo nedostat třetí gól. Pokud bychom dali kontaktní branku až v závěrečné desetiminutovce, tak pořád máme naději na body,"
popisoval změnu obrazu hry během prvního poločasu.

Po pauze už přibývalo šancí Klokanů: "Nejprve jsme se dostali do obrovské šance Reiterem, který šel sám na bránu. K tomu jsme ještě neproměnili pokutový kop v první půli. Ze standardní situace se nám povedlo dostat se Plzni kontaktním gólem na dostřel. Cítili jsme, že je ve hře jakýkoliv výsledek. Vstřelili jsme vyrovnávací gól a chtěli vyhrát! Věděli jsme, že to v našich silách bylo, o čemž jsem i teď zpětně přesvědčený. Za nerozhodného stavu jsme překonali celou obranu Plzně, jediný kdo ještě z domácích zůstal ve hře byl Řezník, kterého Levin při střele do prázdné branky trefil. Následně jsme inkasovali po dlouhém míči a prohraném hlavičkovém souboji. Výsledek je za těchto okolností pro nás krutý. Tento zápas spadá do široké skupiny utkání, kdy jsme měli bodovat nebo vyhrát. My jsme buď prohráli či získali jen bod. Pro nás nicneřešící utkání. Nepotřebujeme podat dobrý výkon a prohrát, nýbrž získávat body. Ačkoliv byly na podnose, tak jsme je tady nechali."

"Júsuf začal trénovat týden před utkáním s Opavou. Byl na hřišti zapíchnutý jako vidle, takže to střídání se nám hrubě nepovedlo. Přestože v tréninku vypadal ze všech hráčů nejlépe. To byla taková falešná forma, která do zápasu z něj stihla vyprchat. Teď je v tréninku s týmem tři týdny. Je na tom lépe, což bylo vidět. Nezastávám názor, že by byl připravený odehrát celé utkání. Úmyslně jsme ho dali do hry na takový časový úsek, protože ve středu hrajeme pohár s Olomoucí a cílem je postup. Hned v neděli máme další ligový duel s Mladou Boleslaví. Vedle Júsufa máme na devítce i Puškáče, který také nezvládne kompletních devadesát minut. V listopadu byl operovaný, pak se do toho dostával, hrál se Zlínem a Slavií, kde si zlomil ruku a šel na další operaci. Znovu netrénoval, takže také není úplně připravený," okomentoval situaci dvou hrotových útočníků.

Po něm hodnotil duel i domácí kouč Pavel Vrba.

Zkušený trenér udělal hned několik změn v základní jedenáctce: "Kopic měl dlouhou pauzu vinou zranění, nemoci a různých dalších věcí. Nemá ještě správnou zápasovou zátěž, což na něm bylo vidět. Po technické stránce duel zvládl, ale zápasová praxe mu chybí. Beauguel má svalové problémy a byli jsme domluveni, že ho stáhneme se hry, pokud by to bylo špatné. Nezměnil to ani jeho dvoubrankový příspěvek. V ofenzivě jsme nekombinovali sice jako v Teplicích, ovšem celkově to kluci zvládli. Předtím jsme měli i smůlu, když z 22 střel vzešel jediný gól. Štěstí se tentokrát obrátilo čelem k nám. Bohemka měla více stoprocentních příležitostí, než my.“

"Při rohu mají někteří hráči určené osobní bránění. Pokud někdo nesplní v takové situaci své úkoly, soupeř z toho má míč na malém vápně, tak je to individuální chyba. V prvním případě jsme špatně zachytili hráče v defenzivě, což také spadá mezi základní věci. Těch chyb v obraně jsme udělali více. Nezachytávali jsme hráče Bohemky a umožnili jim si vytvářet takové možnosti. Nebyli jsme si ani dostatečně jistí při rozehrávce, abychom se vymanili z presinku Bohemky," popisoval první inkasovaný gól.

"V utkání jsme měli tři části. Hned v úvodu jsme dominovali, což se nám povedlo korunovat dvěma brankami. Najednou se něco stalo. Znejistěli jsme, nebyli konstruktivní jako na začátku. Po druhé inkasované brance se hra obrátila zpět k nám. Kdybychom nebyli dobře kondičně připraveni, neotočili bychom už utkání zpět na svoji stranu. To už je spíš otázka psychiky. Zápas vypadá snadně, ale pak se rázem změní. S některými hráči změna stavu asi zahýbala. O to větší patří mužstvu dík, že jsme uhráli důležité tři body. Také jsme po delší době dali tři góly, což je úplně super,“ zakončil své hodnocení.