U21: Začátek nadstavbové části Klokani zvládli

Juniorka přehrála na svém hřišti Mladou Boleslav 3:1.

U21: Začátek nadstavbové části Klokani zvládli

Klokani si s předstihem zajistili účast ve skupině o titul. V šestičlenné tabulce je na úvod čekalo utkání s Mladou Boleslaví. Trenér Vladimír Hruška měl tentokrát k dispozici z “áčka” Vondru, Vodháněla, Závišku, Nečase a Šmída. Všichni jmenovaní nastoupili v základní sestavě. Do branky se v tomto utkání postavil Kouba, který v týdnu s Bohemians prodloužil smlouvu až do roku 2021.

První poločas měla jasně v režii Bohemka. Už v 11. minutě po centru Vodháněla a následném tvrdém zakončení Závišky zvonilo nad boleslavským brankářem břevno. Klokani šli do vedení ve 30. minutě. Nečas našel zpětnou přihrávkou dobře postaveného Vodháněla, a ten technickou ranou mířil přesně do horního rohu. Těsně před odchodem do kabin, konkrétně ve 41. minutě, Bohemka své vedení navýšila. Skvělou individuální akci předvedl Nečas, který nejprve přelstil obránce a následně i samotného gólmana Boleslavi. Poté už z úhlu zakončoval do prázdné brány.

Z důvodu středečního pohárového utkání s Olomoucí, už do druhého poločasu nenastoupili Nečas, Vodháněl, Záviška a Vondra. Bez těchto hráčů s ligovými zkušenostmi, se hra trochu vyrovnala. Svou první šanci v utkání si připravila Boleslav, když v 51. minutě hostující Jerchov orazítkoval tyč. Chvíli potom Bohemka své vedení opět navýšila. Mckendry kličkoval na pravé straně, poté posunul míč na Rizvanova, který nedal hostujícímu brankáři šanci. Hned poté měli po kontaktu Vejra s brankářem Koubou boleslavští příležitost v podobě pokutového kopu. Kouba se však vyznamenal a penaltu zlikvidoval. Boleslav přece jen v závěru zápasu ještě snížila. V 85. minutě se po centru prosadil Nicholas Dib a upravil skóre.

Bohemka tak úspěšně vstoupila do skupiny o titul a po prvním kole o skóre drží první místo tabulky.