Hovory nad Ďolíčkem tentokrát v rytmu hiphopu

V úterý 30. dubna se konají další Hovory nad Ďolíčkem.

Hovory nad Ďolíčkem tentokrát v rytmu hiphopu

"Když nemám o víkendu koncert," říká Orion, legenda české hiphopové scény a zakládající člen slavných PSH, "tak jdu pochopitelně vždycky na Bohemku. A když koncert máme, cestou na něj si nervózně pouštím onlajn... "Právě Orion bude jedním z hostů dalších Hovorů nad Ďolíčkem, které se uskuteční v úterý 30. dubna ve vršovickém Divadle MANA. Dalšími dvěma hosty už jsou pochopitelně fotbalisté, opory posledních sezón, brankař Tomáš Fryšták a obránce Martin Dostál.

Oriona těší, že se na jevišti setká s Tomášem Fryštákem, protože sám býval nadějným gólmanem. "Až do starších žáků jsem hrával fotbal za Háje a za Chodov," vzpomíná, "ale pak v bráně čím častěji dostával přednost trenérův syn, a proto jsem se na to vykašlal."
Nahrávky kapely PSH už dlouhá léta znějí v bohemácké kabině, a tak není divu, že si Orion mezi hráči postupně našel i kamarády, hlavně Radka Sňozíka a Jiřího Havránka. Z těch dodnes hrajících si dobře rozumí s Davidem Bartkem.
Dva další hosty netřeba podrobněji představovat - dlouhodobě patří do základní sestavy, trenér Hašek i fanoušci na ně spoléhají.
Tomáš Fryšták na jevišti popíše svůj neuvěřitelný fotbalový osud - už roku 2007 se stal v Kanadě vicemistrem světa do dvaceti let, ale pak se celou další dekádu spíše trápil, vypadalo to na zmařenou kariéru. Znovu ji dokázal nastartovat až na Bohemce, kde ho například před rokem zvolili fanoušci nejlepším hráčem sezóny. V čerstvé paměti máme nedělní zápas proti Jablonci, a opět: i tentokrát byl právě Fryšty hráčem zápasu.
Velkým kandidátem na hráče letošní sezóny vyhlášený dříč Martin Dostál. Vedení Bohemky si jeho kvality uvědomuje, a proto s téměř třicetiletým pravým obráncem nedávno uzavřelo novou smlouvu, platnou do 30. června 2021.
Všichni tři hosté jsou zábavní, bezprostřední a upřímní mladí muži, takže se dá v Divadle Mana očekávat veselá dvouhodinovka, která se nemusí točit jen kolem aktuálních sportovních výsledků. Možná se na jevišti bude i rapovat, pravidelné návštěvníky Hovorů na Ďolíčkem by to nepřekvapilo.
Představení začíná ve 20 hodin, na jeho konci proběhne dobročinná aukce originálního dresu jednoho z hostů ve prospěch Bohemky.
Vstupenky za 150 korun je možné zakoupit buď přímo v divadle, anebo na jeho webových stránkách.
https://www.webticket.cz/akce/36148.c?undefined%3Fnof&fbclid=IwAR3yxO0cIEu5V9Qdw8tdmz3Pj0TYl3UoT3IXyPwznvHKcRF7ArKgUjevk98