Hašek: Pomohli nám střídající hráči

Trenéři Ivan Kopecký a Martin Hašek hodnotí poslední zápas sezóny.

Hašek: Pomohli nám střídající hráči

Poslední utkání obou týmů v této sezóně hodnotil nejdříve hostující trenér Ivan Kopecký.

"Jeli jsme na Bohemku v improvizované sestavě. Potýkali jsme se se zdravotními problémy, nechali jsme odpočívat Zavadila a Smola nemohl nastoupit kvůli žlutým kartám. Někteří hráči nastoupili na nezvyklých postech. Šli jsme do utkání s dobrou organizací v obranné fázi, držet dobře míč a vyrážet do rychlých protiútoků. V prvním poločase držela Bohemka dobře míč, ale vyjmou jedné příležitosti jsme ji do ničeho nepustili. My neměli žádnou větší šanci. Po přestávce jsme se zlepšili v přechodové fázi, což později vyústilo v naše vedení, když Jurečka krásně našel Janetzkého. Ještě jsme měli dva protiútoky, kdy nám nebyl uznán gól pro ofsajd. Ve druhém případě Jurečka minul tyč. Soupeř dostal do hry Júsufa a využíval jeho výšku nakopávanými míči. Jeden takový propadl a Jindřišek ho uklidil do sítě," našel rozdíly mezi oběma poločasy.

S výkonem svého celku byl kouč Opavy spokojený: "Jeli jsme do Ďolíčku s cílem neprohrát. Kluci odvedli taktický výkon. Vzhledem k absencím hráči splnili věci, které jsme si řekli. Když inkasujete v 95. minutě, tak to bolí, což platí i pro nás."

Po něm hodnotil duel i domácí trenér Martin Hašek.

"Opava přijela s nějakými změnami v sestavě. Mají zraněné a vykartované hráče. V podstatě přijela bránit nulu a neměla nějakou velkou ofenzivní ambici. Měli jsme relativní klid na rozehrávku. Když jsme neměli dostatek nabídky, tak jsme se mohli opřít od brankáře. První poločas se odehrál v takovém poklidném tempu, protože jsme věděli, že nám stačí i remíza. Vyloženě jsme se nehnali dopředu tak, aby případná ztráta míče nevedla ke složitějším protiútokům pro nás. Nějaké šance jsme si vypracovali, z nichž šlo skórovat. Vzhledem k situaci jsme byli s průběhem první půle spokojení. Nešlo totiž o normální ligový zápas. Opava hrála jen z povinnosti, kdežto nám šlo o bytí a nebytí v nejvyšší soutěži," popisoval první poločas.

Bohemians - Opava 1:1 (0:0)
Bohemians - Opava 1:1 (0:0)
Ve druhé půli pomohla mužstvu střídání: "Júsuf ještě není připraven na delší časový úsek, aby podal odpovídající výkon. Je v období Ramadánu a má problémy přes den jíst a pít. Dali jsme ho tam už v 55. minutě, neboť jsme potřebovali si pomoci vyšším míčem, prodloužit hlavu, podržet balón. Věřili jsme, že se nám podrží dát gól nebo uhrajeme bezbrankovou remízu. Jako blesk z čistého nebe jsme inkasovali gól. Střídání jsme měli předpřipravené. Filip vypadal velmi dobře v tréninku i zápasech juniorského týmu. Přinesl do hry rychlost a centrované míče. Nevedly ke gólu, ale k rohovému kopu. Z něj Puškáč trefil břevno. V závěru přišel neskutečný happyend. Pepa šel za míčem jako neskutečný buldok a trefil to úplně skvěle."