Vršovické derby už v sobotu

Všichni Klokani se chystají na bitvu o Vršovice.

Vršovické derby už v sobotu

S blížícím se koncem prázdnin je před Klokany velmi očekávaný boj o Vršovice. Červenobílí vstoupili do sezony velmi dobře, když pouze jednou inkasovali a doposud nepoznali hořkost porážky. Jediná ztráta bodů přišla na hřišti poslední Karviné (0:0). Jediný gól inkasovali od Teplic, které ovšem porazili 5:1. Ačkoliv bodové zisky hovoří jasně, tak v některých zápasech stálo při Sešívaných i štěstí. Patří mezi ně domácí duely s Olomoucí a Libercem, které skončily nejtěsnějším vítězstvím Červenobílých (1:0). Hanáci navíc v úplném závěru neproměnili pokutový kop a Liberec své šance nevyužil. Slavia nastoupí do utkání s podporou vítězství v předkole Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského v úterý zvítězili v rumunské Kluži zásluhou branky Lukáše Masopusta.

V letní pauze bylo výjímečně v Edenu více odchodů, než příchodů. Do Slavie přišlo ovšem několik kvalitních hráčů. Mezi nimi i duo z Jablonce. Stoper David Hovorka a pravý bek Tomáš Holeš posílili obranné řady Slavie. Velkou vlnu emocí vzbudil svým přestupem Nicolae Stanciu z Al Ahli. Do prvních zápasů naskočil i útočník Júsuf, kterému skončilo hostování v Bohemians.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Z týmu Slavie ovšem několik opor odešlo. Citelná ztráta je zejména na pozici středních obránců. Simon Deli přestoupil do belgického celku Club Bruggy. Nigerijský defenzivní univerzál Michael Ngadeu zamířil do Gentu. Další obránce Jakub Jugas hostuje v Jablonci. Stoper Lukáš Pokorný si prodloužil hostování v Ďolíčku. Levonohý krajní záložník Jaromír Zmrhal odešel do italské Brescie Calcio, kde si zahraje s útočníkem Mariem Balotellim. Slovenský záložník Miroslav Stoch se vrátil do řeckého týmu PAOK Soluň. Jan Sýkora byl zapůjčen do Jablonce, stejně jako rychlý útočník Jan Matoušek. Forvard Jan Kuchta přestoupil do Slovanu Liberec.

Trenér Martin Hašek chce se svým týmem využít šance se Slavií uspět: "Čeká nás aktuálně nejtěžší možný protivník v rámci české ligy. Hrajeme s nimi zrovna v době, kdy hrají nejdůležitější zápasy v sezoně. Není jednoduché se plně soustředit na utkání v lize. V hlavách už hráči můžou mít odvetu proti Kluži. Budeme chtít využít nejen této situace. Naší podporou je i obrat v utkání proti Olomouci, který nám určitě pomůže."

Slavia v letní pauze ztratila mimořádné obránce: "Odchodem Ngadea a Deliho přišli o velmi kvalitní obránce. Byli silní rychlostně, ale i v soubojích jeden na jednoho."

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Vršovické derby se hraje v sobotu od 19:30 v Edenu. V přímém přenosu ho bude vysílat O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Pavel Rejžek. Na čarách mu budou asistovat Petr Kotalík s Jiřím Pečenkou. Čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Ginzel. Na utkání budou dohlížet i videorozhodčí. Hlavním bude Ondřej Berka. Jeho asistentem pak Pavel Královec. Až do pátku můžete kupovat vstupenky do sektoru Klokanů v našem fanshopu. Jeden lístek stojí 210 Kč. V den utkání se fanoušci na utkání chystají společně POCHODEM. Všichni fanatici se budou moci scházet v Ďolíčku od 17:00, kde bude připraveno občerstvení. Směr SINOBO Stadium pak všichni vyrazí o hodinu později (18:00). O průběhu utkání budeme i informovat na našich sociálních sítích. Podělte se s námi o vaše zážitky z derby. Ke svým příspěvkům připište hashtag #SLABOH nebo nás označte.