Bohemka ovládla Polaban Cup

Ročník 2012 prožil vydařenou neděli.

Bohemka ovládla Polaban Cup

Klokani ročníku 2012 se v zastoupení dvou mužstev účastnili turnaje v Roudnici nad Labem. Spolu s nimi také Fotbalová akademie Bohemians Velvary. Tým s označením "Bohemians Praha 1905 - bílá" porazil v základní skupině právě FA Bohemias Velvary (3:0), Chomutov (4:2), SK petřín (4:3), domácí Roudnici (2:1), Sokolov (3:1) a Ústí nad Labem (4:0). Se ziskem 18 bodů tedy obsadil v základní skupině první místo, a tak se mladí Klokani mohli těšit na vyřazovací boje. V semifinále se proti Bohemka vyřadila Štětí (4:1) a postoupila do finále. V cestě za pohárem bylo potřeba zvítězit i nad Neratovicemi, které postoupily přes FA Bohemians Velvary. Po jasné výhře (4:0) Klokani zvítězili na letošním ročníku Polaban Cupu.

Fotbalová akademie Bohemians Velvary po porážce s Klokany (0:3), porazila Chomutov (3:1), SK Petřín (2:1), Roudnici (4:1) a Ústí nad Labem (3:2), ale prohrála se Sokolovem (3:4). Po semifinálové porážce s Neratovicemi (2:4) v souboji o třetí příčku přehráli Štětí (6:2) a mohli se radovat ze zisku medaile.

Druhý tým Bohemky v základní skupině remizoval se Slavií (2:2), Slaným (2:2), Teplicemi (3:3) prohrál s Neratovicemi (0:4), Kohouty (1:4), ale porazil pozdějšího semifinalistu Štětí (2:0). Se šesti body obsadil ve skupině pátou příčku.

Vítězný tým Bohemians Praha 1905 - bílá nastoupil v této sestavě: Christian Šnajdr, Filip Kušš, Adam Benkonider, Milan, Dominik Doubrava, Dominik Janeka, Jakub Kostrba. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Christian Šnajdr, který vstřelil tři branky. Nejlepším střelcem se stal Dominik Doubrava se sedmi přesnými zásahy.