Před reprezentační pauzou proti Liberci

V sobotu odpoledne budou chtít Klokani prodloužit domácí neporazitelnost.

Před reprezentační pauzou proti Liberci

V posledním utkání před reprezentační pauzou do Ďolíčku přijede liberecký Slovan. Severočeši začali sezonu výhrou v Ostravě (2:1), poté prohráli doma s Plzní (1:2), na hřišti Zlína (1:2) a třetí porážka po sobě přišla doma proti Olomouci (0:1). Liberečtí v dalším duelu předvedli dobrý výkon na Slavii, ale i z tohoto utkání odešli poraženi (0:1). V posledních dvou utkáních se Liberec zvedl, když nejprve zvítězil v Karviné (1:0) a před týdnem doma zdolal Spartu (3:1).

Pod Ještědem proběhla v letní přestávce výměna trenéra. Pro konec v klubu se rozhodl Zsolt Hornyák, kterého nahradil v Ďolíčku dobře známý Pavel Hoftych. Posílit ofenzivu přišel další hráč s minulostí u Botiče útočník Jan Kuchta. Ze Slavie přestoupil obránce Matěj Chaluš, jehož minulost je rovněž spojena s Bohemians. Plnohodnotným hráčem Slovanu se stal obránce Taras Kačaraba, když přestoupil ze Šachťaru Doněck. Záložník Achmad Alibekov hostuje z Dynama Kyjev.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0
Slovan prožil vydařené jaro, ale přišel o svého střelce. Útočník Libor Kozák přestoupil do pražské Sparty. Hostování skončilo Janu Sýkorovi. Mladý útočník Filip Oršula přestoupil do Spartaku Trnava. Další útočník Jan Pázler hostuje v brněnské Zbrojovce.

Trenér Martin Hašek vidí ve Slovanu velmi kvalitního soka: "Liberec je dlouhodobě špičkový tým v rámci tuzemska. Pokud se nepletu, tak od začátku samostatné české ligy má třetí nejvyšší počet získaných bodů. Ať se s nimi člověk utká kdykoliv, tak jde vždy o těžkého soka. Určitá tradice je, že v Liberci se vždy hrál takový fotbal, že se hodně běhalo. Soupeře tento způsob i hodně bolel. Bylo to už v dobách, kdy jsem tam hrál já, kontaktní fotbal nám nebyl cizí. Takhle to historicky je. Hrajeme s nimi v době, kdy mají za sebou vítězství nad Spartou. Určitě jim nebude chybět sebevědomí a na zápas se těšíme."

Liberečtí za sebou mají náročný zápas proti Spartě: "Někdy se může stát, že se proti velkému týmu člověk vyhecuje víc. Je to spíše klišé. Nemusí se to stát. Myslím, že proti Spartě chtěli hrát na maximální hranici tvrdosti. Tak se hrát dá, ale může se i stát, že mužstvo dohraje utkání v osmi lidech. Pak záleží na tom, jak jednotlivé zákroky posuzují rozhodčí. V tomto duelu jim to sudí umožnili a v novinách se inkriminované momenty hodně probíraly. Věřím, že si rozhodčí takový způsob hry pohlídají, aby zákroky na žlutou kartu byly oceněny žlutou kartou."

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0
V pohárovém utkání se ve výborném světle ukázali Ugwu s Keitou: "Nejprve Michael podával velmi průměrný výkon. Když přišel na hřiště Ibrahim Keita, šel jeho výkon dramaticky nahoru. Ugwu rázem povyrostl, začal se cítit lépe. Zdálo se mi, že zlepšil pohyb, měl větší sebevědomí a byl výrazně platnější. Ukázalo se to hned v době, kdy jsme změnili rozestavení a hráli na dva útočníky."

Zápas Bohemians s Libercem se hraje v Ďolíčku v sobotu od 15 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice ČT 2. Hlavním rozhodčím bude Jan Machálek. K dispozici bude mít asistenty Jiřího Moláčka s Danem Vodrážkou. Čtvrtým sudím bude Tomáš Klíma. Z role videorozhodčích budou na utkání dohlížet Pavel Královec s Ivem Nádvorníkem. Vstupenky můžete kupovat ZDE. Na sociálních sítích budeme informovat o nejdůležitějších událostech utkání. Sdílejte s námi vaše příspěvky, ke kterým připište hashtag #BOHLIB, nebo nás označte.

Bohemka TV