Doma stále neporaženi

Ani dva góly Havla na vítězství nestačily.

Doma stále neporaženi

Proti Zlínu si připsal první start v základní sestavě útočník Ugwu. Místo Hronka nastoupil na pravé straně ofenzivy Vaníček. První ohrožení branky vymýšlel hostující Mašek, ovšem jeho přihrávku na Wágnera Hůlka srazil na rohový kop.

Záhy se zčistajasna hosté radovali. Pár metrů za vápnem Klokanů se levačkou opřel do míče Folprecht, na hranici vápna balon tečoval Wágner mimo dosah Fryštáka, čímž poslal svůj celek do vedení.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Bohemians se oklepali a dokázali odpovědět. Ugwu vyhrál hlavičkový souboj pro Vaníčka, který běžel sám na Dostála. Obešel ho, ale dostal se do úhlu. Kličkou dokázal přelstít i dalšího protihráče, přihrál nabíhajícímu Havlovi. Navrátilec do Ďolíčku v sestavě Bohemky si připravil míč a přesnou střelou k tyči vyrovnal stav zápasu.

Dění na hřišti nasvědčovalo k poločasové remíze, což se rozhodl změnit Mašek. Bývalý hráč Klokanů měl dost času na zamíření a pěknou technickou střelou se trefil na zadní tyč branky Fryštáka.

Do druhé půle už nenaskočili Vaníček s Vackem. Místo nich zahájili honbu za zvratem Keita s Radou. Hned po čtyřech minutách se do centru z pravé strany položil Podaný. Dráhu letu míče ještě změnil Havel, který napálil balon přímo do šibenice a slavil svůj druhý gól.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Vzápětí měli Klokani k dispozici standardní situaci po faulu na Vodháněla. Podaného ránu zvládl Dostál skokem ve vzduchu vyrazit pryč od vlastní branky. Po hodině Podaný nádherným centrem našel na zadní tyči hlavičkujícího Havla. Radost z hattricku mu zkazil fantastickým zákrokem Dostál, když dokázal z brankové čáry míč vyrazit. Bohemians nadále hrozili. Radův volej ale branku Zlína minul.

Tlaku Klokanů v závěru napomohl Folprecht, který ostře zajel do Keity a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Bohemians bohužel kýžený třetí gól nevstřelili a z duelu se Zlínem odešli s bodem.