Vybojované vítězství nad Opavou

Tři body vystřelil Vodháněl.

Vybojované vítězství nad Opavou

Proti Opavě se poprvé do branky postavil Le Giang. Na pravém kraji obrany nastoupil Bartek, před nímž v záloze operoval Havel. Z pozice podhrotu Vaníček podporoval Keitu. V úvodu se do zakončení dostal Havel, když si navedl míč do šestnáctky, avšak levačkou branku netrefil. Na opačné straně vznikl před Le Giangem závar, ale brankář Klokanů si poradil. Po čtvrt hodině hry Vodháněl pronikl do šestnáctky hostí a vystřelil, brankář Fendrich vyrazil míč před sebe ke Keitovi, který bohužel dorážkou netrefil branku.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Opava zahrozila z rychlého protiútoku Šulcem, avšak jeho střela se jen otřela o boční síť. Hostující tým předvedl pěknou akci o chvilku později, když po narážečce s Dedičem střílel Schaffartzik z hranice šestnáctky jen těsně vedle tyče branky Klokanů. Na druhé straně zahrával standardní situaci Jindřišek centrem do šestnáctky, Pokorný hlavou usměrnil míč na zadní tyč, ale Fendrich fantastickým zákrokem balon konečky prstů vyškrábl do bezpečí.

Po pauze jako první zahrozil opavský Šulc, když přesprintoval s míčem z vlastní obranné poloviny až k šestnáctce Bohemians, ale jeho pokus letěl vedle levé tyče branky Klokanů.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Po hodině hry Keita zvládl úspěšně silový souboj na hranici šestnáctky, prostrčil míč Havlovi, jehož střela se po zásahu gólmana Fendricha odrazila od břevna za malé vápno. Tam si intuitivně naběhl Vodháněl, hlavičkou dorazil míč do sítě a zařídil Klokanům vedení.

Opava se hnala za vyrovnáním, ale pozorná obrana Klokanů nic hostujícímu celku nedovolila. Bohemians tak po konečném hvizdu mohli slavit těžce vybojované vítězství nad Opavou, které vystřelil Vodháněl. Brankář Le Giang si navíc připsal čisté konto hned při své premiéře.