Vacek: Bodový zisk byl v našich silách

Záložník Kamil Vacek popisuje duel v Plzni.

Vacek: Bodový zisk byl v našich silách

Těsnou porážku v Plzni komentuje Kamil Vacek. Jak viděl zkušený středopolař utkání a jeho pocity po dlouhé pauze? Více v rozhovoru.

Odehráli jsme velmi vyrovnaný zápas, ale bodově se nám nezadařilo...
Je to velká škoda, protože si myslím, že jsme Plzeň nepustili vůbec do ničeho. Vlastní chybou jsme jim nabídli možnost jít do vedení, což využili a nás to stálo body. Z naší strany byl zápas poctivě odmakaný. Měli jsme i větší šance oproti domácí Plzni. Ibrahim Keita to měl na hlavě a zápas mohl dopadnout jinak. Cítili jsme se, že se odtud dají body odvézt. Měli jsme na to, ale o to víc teď mrzí, že se nám to nepovedlo.

Mohly nás ovlivnit i absence v sestavě?
Vypadli nám kluci, kteří pravidelně hrají, takže určitý vliv jejich nepřítomnost měla. V Bohemce jsou kluci, kteří na svoji šanci čekají dlouho. Fotbal je někdy o tom, že šance přijde v takovém utkání. Myslím, že ti kluci, kteří nastoupili, si tu šanci zasloužili a neodehráli vůbec špatný zápas.

Po celý zápas jsme mohli pomýšlet na bodový zisk.
Bohužel jsme nedotáhli některé rozjeté akce. Možná to vypadá tak, že jsme vystřelili až v samotném závěru, ale náznaky jsme měli velké, stejně jako závary. Domnívám se, že gól jsme z toho vytěžit mohli a alespoň bod uhrát.

Plzeň - Bohemians 1:0 (1:0)
Plzeň - Bohemians 1:0 (1:0)
Na Plzeň se nám herně daří. Bylo to něco, díky čemu jsme si na ni ještě více věřili?
Mám v sobě smíšené pocity. Opravdu cítím, že bylo v našich silách nějaký bod domácím vzít. Myslím, že za náš výkon bychom si i bodový zisk zasloužili. Fotbal je o chybách, kterou jsme udělali.

Naskočil jsi do hry téměř po dvou měsících. Jak ses cítil?
Nepamatuji si, že bych někdy měl takové svalové zranění. Bylo to hodně náročné. Musím poděkovat klukům, kteří se o mě starali a pomáhali dostat se zpět na hřiště. Paradoxně jsem se fyzicky cítil skvěle. Spíš jsem to cítil tak, že mám na daleko lepší výkon. Plzeň hraje defacto na tři střední záložníky, což bylo pro nás s Pepou (Josef Jindřišek - pozn. red.) hodně složité. Měl jsem v utkání pár akcí, kdy jsem se je snažil řešit do finále, jenže žádná se nepovedla. Plzeň byla opravdu zranitelná. Jsem za odehrané minuty moc rád a hlavně, že teď noha drží a klukům v dalších zápasech pomůžu.