Podzim zakončíme v Olomouci

Klokani vyráží na Hanou bojovat s domácí Sigmou.

Podzim zakončíme v Olomouci

Vánoční čas se blíží a pomalu vytlačuje z mysli lidí ostatní starosti. Ještě před vánočními svátky ovšem fotbalová veřejnost vyhlíží poslední letošní porci duelů nejvyšší soutěže. V posledním podzimním kole Klokani odcestují na Moravu, kde budou o body bojovat v Olomouci. Hanáci ve druhé polovině podzimu sbírali body pozvolna. Na začátku září porazili v domácím prostředí Opavu, jenže na další vítězství čekali až do posledního listopadového dne, kdy na domácím stadionu vybojovali tři body nad Libercem (1:0). Mezitím remizovali v Příbrami (0:0), Ostravě a Jablonci (shodně 2:2), doma se Slováckem (2:2), Mladou Boleslaví (2:2) a Slavií (0:0). K tomu přibyly porážky ve Zlíně (0:1) a doma s Českými Budějovicemi (1:3).

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
V ofenzivě Sigmy najdeme minimum změn. Tým těží z dlouhodobě utvořené kostry týmu. Tu tvoří kvarteto Plšek, Zahradníček, Houska a Falta. Mužstvo bývá navíc vhodně doplňováno postupně, takže i letos se Olomouc pohybuje ve středu tabulky. Defenzivě vévodí zkušený Vít Beneš, který v sobotu nenastoupí kvůli trestu za čtyři žluté karty. Bolavým místem v sestavě je hrotový útočník, neboť naposledy v Karviné na této pozici musel naskočit Jakub Plšek, jinak typický podhrotový hráč.

Asistent trenéra Erich Brabec již vyhlíží poslední podzimní utkání: "Olomouc hrála doma dobře se Slavií. My potřebujeme odčinit domácí neúspěch. Sigma je nepříjemným protivníkem, neboť její hráči jsou mladí, běhaví a rychlostně vybavení s individuálními dovednostmi. Věřím tomu, že jsme schopni v Olomouci bodovat. Těží ze své líhně. Mají hodně odchovanců a znovu se tam teď dostávají kluci ročníků 1999 a 2000, kteří kádr oživí a přinesou něco nového. Beneš proti nám sice hrát nebude, ale zvedl jejich hru."

Absence Beneše by mohla být klíčová: "Pevně věřím, že ano. Zároveň doufám, že my budeme daleko více odvážnější, než v předchozích zápasech."

Sigma praktikuje pod trenérem Látalem trochu jiný fotbal: "Trenér Látal chce hrát agresivní fotbal s rychlým přechodem nahoru. Kombinace trochu ubylo oproti předchozím rokům. Stále ovšem dokáží hrát velmi dobrý fotbal a mít hodně rychlé protiútoky. Nečeká nás nic jednoduchého. Co se týče fyzické připravenosti a rychlosti, tak je Olomouc na vysoké úrovni."

Sigma má problém s pozicí hrotového útočníka: "Může se stát, že se jim někdo uzdraví. Zraněné hráče máme i my. Uvidíme až v den zápasu, kdo nastoupí. V Karviné tam hrál Plšek, který sám přiznal, že to nebylo ideální. Poté jim chyběl v mezihře. Bez typického hroťáka hrála pár zápasů i Slavia. Pro obranu soupeře je někdy daleko nebezpečnější, když se do šance dostane více hráčů."

Klokani pojedou na Hanou s odhodláním, které čišelo z Daniela Köstla: "Musíme se koukat na sebe. Je to naše poslední utkání a musíme vyhrát za nás všechny, za fanoušky a Bohemku. Je to náš jasný cíl, se kterým do utkání půjdeme."

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
Utkání Klokanů v Olomouci začíná v sobotu ve 14:30 na Andrově stadionu. Hlavním rozhodčím bude Petr Hocek. Asistovat mu budou Zdeněk Dobrovolný s Milanem Flimmelem. Čtvrtým sudím bude Tomáš Klíma. Fanoušci Bohemians vyráží na utkání vlakem R 889 Slovácký expres v 10:58. Po zápase je na výběr hned několik spojů. Do Prahy se hned třemi spoji dostanete do osmé hodiny večerní. O průběhu utkání budeme informovat na sociálních sítích. Vše najdete na našich oficiálních profilech a pod hashtagem #OLOBOH.