Mosquera podepsal v Bohemians

Klokani získali další posilu do záložní řady.

Mosquera podepsal v Bohemians

Jhon Mosquera dnes v podvečerních hodinách podepsal smlouvu s Bohemians. Devětadvacetiletý záložník tak po týdnu trénování posílí náš klub. "Jsme velmi rádi, že se to povedlo. Snažil jsem se Jhona několik týdnů přesvědčit, aby přiletěl do Čech a mohli jsme se potkat a probrat jeho působení u nás. To se nakonec povedlo," uvedl pro klubový web ředitel Klokanů Darek Jakubowicz.

Mosquera se k prvnímu týmu Bohemky připojil minulý týden ve středu. Absolvoval několik tréninkových jednotek, prošel také lékařským vyšetřením. Sám Jhon si v Kolumbii vyřídil vše potřebné pro to, aby mohl do Bohemians přijít jako volný hráč. "I z toho důvodu jsme se rozhodli vyjít vstříc přání hráče a stávající kontrakt je platný do konce aktuálního ročníku," dodal Jakubowicz s tím, že v létě se o případném pokračování hráče v Ďolíčku bude jednat.

Jhon z Bohemians odešel v roce 2016 do kolumbijského klubu Atlético Nacional, se kterým si zahrál nejvyšší kolumbijskou soutěž, Mistrovství světa klubů a také Copa Sudamericana - obdobu Evropské ligy. V té Atlético prošlo až do finále, ve kterém se mělo střetnout s brazilským Chapecoense. Kvůli letecké tragédii týmu soupeře na souboj bohužel nedošlo. Atlético navrhlo jihoamerické fotbalové konfederaci CONMEBOL titul udělit právě týmu Chapecoense, k čemuž také došlo.