Jindřišek: Za gólem musíme jít víc

Záložník Josef Jindřišek popisuje duel v Liberci.

Jindřišek: Za gólem musíme jít víc

Kapitán Josef Jindřišek komentuje utkání v Liberci. Jeho pohled na diskutabilní momenty, ale i na celý zápas si přečtěte v rozhovoru.

Po úvodních dvaceti minutách se naše hra zlepšila.
Je pravda, že jsme nezachytili začátek prvního poločasu. Liberci jsme ovšem tři branky darovali. Nejprve kopali penaltu, což nás úplně nepoložilo. Po chvilce jsme vyrovnali a dostali se do hry. Opařil nás gól na 2:1 před poločasovou pauzou. Bylo to pak už jen o tom, abychom první poločas přežili bez úhony a nedostali další branku. Ve druhé půli jsme byli lepším týmem na hřišti, ačkoliv i Liberec měl nějaké šance a rychlé protiútoky. Náš gól neuznal rozhodčí kvůli faulu, na což se nemůžeme vymlouvat. Za vstřelenou brankou musíme jít ještě důrazněji, snažit se ji dát a zápas více zdramatizovat.

Jak jsi viděl momenty, kdy nebyla pro nás nařízena penalta a gól Keity nebyl uznán?
Míč nějak spadl a spousta lidí křičelo, že to ruka byla. Nechci soudit, zda měl být pokutový kop nařízen. Teď už to nevrátíme. Kdyby tady bylo video, tak by se asi situace zkoumala. Ovšem nebylo tomu tak. Nemůžeme se na to vymlouvat, neboť jsme Liberci všechny tři góly darovali. V takovém případě není moc šancí na úspěch.

V útoku rychlý Nečas nahradil Pulkraba. Změnili jste v něčem hru v ofenzivě, když došlo ke změně?
Víme o přednostech Kuby Nečase. Dal gól a je škoda, že se zranil a musel o poločase střídat. Nahradil ho Ibrahim Keita, který hrál nahoře s Puškym (David Puškáč - pozn. red.). Spoustu míčů podrželi, ale my je musíme víc podpořit, aby si měli s kým balon narazit a vytvořit nebezpečnou akci, která by vedla k ohrožení branky.

Liberec - Bohemians 3:1 (2:1)
Liberec - Bohemians 3:1 (2:1)
V průběhu prvního poločasu jsme změnili rozestavení. Byla to jedna z příčin, že jsme hru vyrovnali a poté byli i lepší?
Po přechodu na jinou formaci jsme byli více na míči. Nedokážu říct, zda to bylo právě rozestavením. Od toho okamžiku se naše hra zlepšila, takže to možná rozestavením bylo.

Liberec v minulém kole vyhrál na Spartě. Očekávali jste od nich jinou hru, než se prezentoval na Letné?
Věděli jsme, že budou hrát soubojově a připravili jsme se na to. Náš zápas se Slavií byl také hodně o soubojích. Byly tam ovšem i fotbalové věci, ale my jim tři góly darovali.