Bartek: Je to skvělý start

David Bartek popisuje zápas s Dynamem České Budějovice.

Bartek: Je to skvělý start

Zápas s Českými Budějovicemi komentuje David Bartek. V rozhovoru mluvil nejen o dvou asistencích a vstupu do sezony. Více v rozhovoru.

Dva zápasy, šest bodů a sedm vstřelených branek. To je pro nás snový start do znovuzahájené sezony, že?
Je to naprosto skvělé a všichni jsme nadšení. Asi by nás ani ve snu nenapadlo, že nastřílíme tolik branek a ze dvou zápasů vytěžíme maximální možný bodový zisk. Jsme spokojení a doufám, že budeme takhle pokračovat i nadále.

První poločas byl z naší strany výborný. V čem jsme předčili Dynamo?
Myslím si, že jsme na ně byli od trenérů výborně takticky připraveni. Ukazovali jsme si, jak rozehrávají. Všichni jsme zadané úkoly skvěle plnili. V první půli se Dynamo víceméně do ničeho nedostalo a my pak vstřelili dva góly.

Přihrával jsi na dva góly. Byla některá akce předpřipravená z tréninku?
Auty jsme trénovali, ale tahle akce nebyla nijak secvičená. Spíše jsme jen improvizovali. U první branky jsem si narazil míč s Honzou Vodhánělem, který mi to připravil. Viděl jsem, že krajní obránce je moc na středu a Schumi (Till Schumacher - pozn. red.) skvěle nabíhal na zadní tyč. Já ho kupodivu trefil (úsměv - pozn. red.) a Schumi to skvěle uklidil. U třetí branky mě krásně našel Hůlis (Lukáš Hůlka - pozn. red.) a pak jsem dával jen naslepo míč před bránu. Věděl jsem, že tam bude Matěj Pulkrab, protože on má takové situace zvládnuté na výbornou. Tím gólem byl odměněný.

Skvělé pocity nám kalí dvě inkasované branky v početní převaze. Jak se změnil zápas poté, co jsme dali třetí gól?
Dynamo už nemohlo nic ztratit. My jsme to ale nezvládli a umožnili jsme jim ty dva góly dát. Vůbec jsme nedrželi míč, zbytečně jsme chodili dopředu a ztráceli míče. Měli jsme hrát raději v klidu, kombinovat, držet míč a nikam se nehnat. Zbytečně jsme jančili. Nejsme úplně zvyklí takhle držet výsledek. Je to o zkušenostech a příště už takové utkání dohrajeme jinak.

Bohemians - České Budějovice 3:2 (2:0)
Bohemians - České Budějovice 3:2 (2:0)
Máme za sebou dva domácí zápasy na téměř prázdném stadionu. Jak se tobě hraje?
Je to nanic, ale jsme rádi alespoň za to, protože by jinak mohl být stadion prázdný úplně. Skvělí jsou fanoušci na tribunách, ale i ti, kteří jsou okolo v barácích a za plotem. Slyšíme je. Není to pochopitelně ideální, ovšem jsme rádi, že můžeme hrát fotbal. Všichni se moc těšíme na zaplněný Ďolíček.

Cítíš po dvou zápasech během pěti dnů už nějakou únavu?
Abych řekl pravdu, tak paradoxně se cítím teď po zápase lépe, než po tom utkání s Teplicemi. Všichni jsme během pauzy pracovali a jsme dobře připravení. Měli bychom to zvládnout. Nějaká pravá únava asi přijde až po základní části. Zápasy budou postupně přibývat a únava se bude navyšovat. Teď to ještě celkem jde.