Smolná prohra v závěru

Vítěznou branku Tetteha potvrdil až videorozhodčí.

Smolná prohra v závěru

Proti Spartě v obraně znovu nastoupili Bederka s Bartkem. Před defenzivní řadou byli po boku Jindřiška další záložníci Hůlka s Levinem. A Mosqueru na hrotu útoku podporovali Květ a Hronek. První šanci měla Sparta, když se po přihrávce Dočkala dostal v šestnáctce domácích ke střele obránce Hancko, ovšem branku Valeše přestřelil.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Hosté z Letné zachytili lépe úvod duelu a drželi častěji míč na svých kopačkách. Obrana Klokanů ale byla pevná a centry i útoky hráčů v rudém zvládala s přehledem odvracet. Po půlhodině hry dostala Sparta možnost zahrávání přímého kopu z dobré pozice, avšak Hancko pálil mimo branku Valeše. První poločas tak skončil bez branek.

Do druhé půle naskočil v dresu Bohemians i mladý Osmančík, pro kterého to byla premiéra v ligové soutěži. Obraz hry se ale příliš nezměnil oproti tomu, co se dělo před přestávkou. Zpoza šestnáctky pálil hostující Kanga, ale míč minul levou tyč. Ze střední vzdálenosti zkusil štěstí i Trávník, ale na Valeše si nepřišel.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Bohemka zahrozila Hronkem, jenž si zpracoval míč na zadní tyči, ale jeho ránu Heča vyrazil na rohový kop. Ten zakončil Osmančík hlavou nad branku. V závěru se po přihrávce Dočkala prosadil Tetteh, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd. Poté ovšem došlo k přezkoumání videozáznamu a branka byla nakonec uznána. Bohemians tak v derby se Spartou padli nejtěsnějším rozdílem.