Hůlka: Musíme makat dál

Lukáš Hůlka popisuje derby se Spartou.

Hůlka: Musíme makat dál

Zápas se Spartou komentoval Lukáš Hůlka. Univerzál Klokanů mluvil o taktice, průběhu zápasu i sporné situaci.

Derby bylo po celou dobu velmi vyrovnané...
Celý průběh zápasu nasvědčoval bezbrankové remíze. Je škoda, že ho rozhodla taková situace. Je samozřejmě možné, že si to rozhodnutí nakonec rozhodčí obhájí. Nedokážu pochopit, že když takový sporný moment nastane, tak nakonec je jeden tým vítěz. Jsme sice ještě plni negativních a smutných emocí, ale i tak se to dalo vyřešit jinak. Nemyslím to tak, že by to rozhodnutí prospělo nám, ale bylo by stejné na obě strany.

Jak jsi ten inkriminovaný moment viděl?
Z mého pohledu šla přihrávka na hráče v ofsajdovém postavení a viděl jsem asistenta na pomezí, že zvedá praporek. Pokud si to dobře vybavuji, tak i hlavní rozhodčí měl píšťalku v ruce a signalizoval ofsajd. Situace byla sice dohrána až do zakončení, ačkoliv asi všichni zainteresovaní hráči do toho nešli naplno. Pak se do hloučku seběhli kluci, tak jsem si říkal, že se to asi bude ještě řešit. Snažili jsme se z pana rozhodčího dostat nějaké vysvětlení. Nevyvíjeli jsme na něj nějaký extrémní tlak, ale zajímalo nás, co se vlastně posuzuje. Nakonec jsme všichni viděli, jak to dopadlo. Dohrání emocí bylo v rámci určitých mezí. Takhle výrazný zásah do utkání nenechá nikoho chladným.

S čím jsme šli do zápasu?
Věděli jsme, že musíme být správně organizovaní a dodržovat stanovenou taktiku. Nechtěli jsme ale utkání odbránit, nýbrž vyhrát. Do taktického plánu jsme se snažili vložit i naše zbraně. Víceméně se nám to dařilo, ovšem gólová situace udělala v našem plánu trhlinu. Pak už se s tím skoro nedalo nic dělat.

Bohemians - Sparta 0:1 (0:0)
Bohemians - Sparta 0:1 (0:0)
Sparta sice držela míč častěji, ale nebezpečná téměř nebyla...
Sice neměli problém s otáčením hry, ale pokud už se dostali k centru, tak nebyl připravený. Nepamatuji si, že by se hosté dostali do pořádného zakončení po centru do šestnáctky.

Musel vás trenér po zápase uklidňovat v kabině?
Ani nemusel. Už tam byl určitý časový odstup od konce toho utkání a emoce z nás postupně odcházely. Spíš jsme si chtěli ujasnit, jak to přesně bylo. Koukali jsme na videa a něco si k tomu říkali. Už s tím stejně nešlo nic udělat. Bylo to dobré utkání, za což jsme si dopřáli pochvalu. Ovlivnila ho sporná situace. Jeden den to asi ještě v hlavách mít budeme, ale musíme se připravovat dál.