Po týdnu zpět na Moravu

Klokani si budou chtít pojistit prostřední skupinu v Uherském Hradišti.

Po týdnu zpět na Moravu

Už jen závěrečná dvě kola zbývají do konce základní části. Bohemians opět míří na moravské území, neboť utkání předposledního zápasu FORTUNA:LIGY je zavede na hřiště Slovácka. Tým z Uherského Hradiště se od úvodních kol drží v první skupině a myslí na boj o evropské poháry. Po koronavirové pauze svěřenci trenéra Martina Svědíka remizovali doma s Olomoucí (0:0), prohráli v Liberci (1:3), pak přehráli Karvinou (2:0) a naposledy remizovali v Opavě (1:1). V tomto duelu si ovšem vytvořili obrovské množství šancí a remíza se tak dá označit spíše za ztrátu. Zároveň přišli o brankáře Matouše Trmala, který musel střídat po srážce s opavským Adamem Rychlým.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
Během zimní pauzy skončilo hostování Ondřeji Šašinkovi, který se vrátil do Ostravy. Na přestup do Slavie zamířil Patrik Hellebrand. Tým naopak posílil Václav Jurečka, jenž podepsal s klubem smlouvu jako volný hráč. Z německého Stuttgartu přišel Jan Kliment. A ze Sparty byl zapůjčen Ondřej Zahustel.

Slovácko si drží konstantní výkonnost a Erich Brabec potvrdil, že Klokany nečeká nic jednoduchého: "Tým Slovácka je dlouho pohromadě. Hráči jsou mladí, ambiciózní, dobře namixovaní. Jsou tam techničtí, ale zároveň i nadupaní kluci, kteří jsou silově a rychlostně dobře vybavení. Dokáží v zápasech udávat tempo hry. Čeká nás hodně těžký protivník. Jsou zase o několik zápasů zkušenější oproti našemu podzimnímu vzájemnému duelu a bojují o to, aby zůstali v první skupině po základní části."

Ztráta Matouše Trmala nebude pro Slovácko tak citelná, jak by se mohlo zdát: "Myslím, že si Porcal na takové chyby dá teď už pozor. Pokud by problémy Trmala měly být dlouhodobějšího rázu, tak Porcal zaujme pozici jedničky. Dlouhé roky potvrzoval svoji kvalitu ve druhé lize. Pozici jedničky dlouho držel právě Trmal. Pokud brankář dlouho nechytá v mistrovském utkání, tak potřebuje čas, aby se adaptoval. Nechtěl bych říkat, že je to pro ně slabina. Mají natolik kvalitní tým, že vymění jen brankáře za brankáře."

Univerzál Lukáš Hůlka si je jistý, že Bohemians můžou odvézt z Uherského Hradiště všechny body: "Z osobního hlediska nemůžu Slovácko hodnotit. Tabulku ovšem sleduji, stejně jako výsledky. Každý zápas začíná za stavu 0:0. Jedna věc jsou papírové předpoklady, tou druhou pak samotné dění na hřišti. Po té koronavirové pauze jsme ukázali, že umíme hrát, dávat góly a udržet čisté konto. Můžeme tam jet s čistým štítem, sebevědomím a odvážností. Úplně v pohodě je v našich silách, abychom odtamtud odvezli body a uhráli pěkný výsledek. Takový bude i náš cíl."

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
Zápas na Slovácku se hraje ve středu a začíná v 18 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Lerch. Jeho asistenty budou Jakub Šimáček a Lucie Ratajová. Čtvrtým rozhodčím pak bude Jiří Musil. Utkání se odehraje pod dozorem videorozhodčího. Zpravodajský servis z utkání sledujte na našich sociálních sítích pod hashtagem #SLOBOH.