Finálový boj začne v Mladé Boleslavi

Klokani v sobotu budou pokračovat v cestě za svým cílem.

Finálový boj začne v Mladé Boleslavi

Bohemka první těžký krok ve skupině o Evropu zvládla a v rozmezí čtyř dnů se bude pokoušet o další. Už v sobotu vyrazí Zelenobílí do Mladé Boleslavi, která v semifinále přetlačila českobudějovické Dynamo. Po koronavirové přestávce se sice Středočechům tolik nedařilo, ale po vítězstvích v semifinále (2:1 doma a 2:0 venku) se postup vydařil. Dobrou formu prokazuje po zranění Dominik Mašek. Bývalý hráč Bohemians díky pauze vytvořené koronavirovou pandemií nakonec stihl tři poslední zápasy základní části, v nichž se jednou gólově prosadil. A během dvojzápasu s Českými Budějovicemi přidal jednu přesnou trefu, když v samém závěru domácího duelu rozhodl o výhře Mladé Boleslavi.

Na hřišti Dynama ukázali svěřenci trenéra Jozefa Webera výbornou efektivitu. Přímo na branku soupeře vyslali totiž dvě střely, z nichž vytěžili dva góly. Dynamu tak nebylo nic platné ani častější držení míče, kterého si "užívali" 64% času. Ve středu záložní řady nastoupil Marco Túlio, který jindy hraje na levém kraji obranné řady a osmkrát úspěšně odebral protihráči míč.

Mladá Boleslav - Bohemians 0:0
Mladá Boleslav - Bohemians 0:0
Mladá Boleslav vyřadila českobudějovické Dynamo a napravila si dojmy ze zápasů v závěru základní části. Erich Brabec přiblížil svůj pohled: "Přišli o kvalitní hráče jako je Komličenko, Mešanovič nebo Matějovský. Ten tým potřeboval čas na to, aby si sedl a sehrál se. To samozřejmě nějakou chvíli trvalo a v tom semifinále už z toho mohli určitým způsobem těžit."

Před dvojzápasem je ale vše otevřené: "Je to padesát na padesát. Boleslav dvakrát porazila Budějovice a my zase dvakrát Slovácko. Čekají nás nesmírně vyrovnané zápasy, v nichž rozhodne to, který tým dokáže potrestat nějakou chybu soupeře."

Mladá Boleslav - Bohemians 0:0
Mladá Boleslav - Bohemians 0:0
Postup Středočechů lehce překvapil i Davida Bartka: "Myslím, že Mladá Boleslav neměla v dvojzápase s Budějovicemi co ztratit. Šli do toho od nuly a odehrané duely v základní části ligy nechali za sebou. Zvládli to dobře, což mě samotného překvapilo, neboť jsem myslel, že na tom budou Budějovice lépe."

Zápas v Mladé Boleslavi se hraje v sobotu od 20 hodin v Lokotrans aréně. V přímém přensou bude duel vysílat stanice ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Lerch, kterému na čarách budou asistovat Jakub Šimáček s Lucií Ratajovou. Čtvrtým sudím bude Tomáš Klíma. Na utkání budou dohlížet i videorozhodčí. Na sociálních sítích najdete zpravodajský servis přímo na našich oficiálních profilech nebo pod hashtagem #MBLBOH.