Zelenobílá sága pokračuje

David Bartek prodloužil smlouvu o dva roky.

Zelenobílá sága pokračuje

Carles Puyol, Steven Gerrard a taky David Bartek. Tato jména mohou být synonymem pro klubovou věrnost. Pětiletý Barťas přišel na nábor do Bohemky, legendární Antonín Panenka na něj ukázal prstem a od té doby nosí klokana na prsou. A to nejen obrazně řečeno na svém dresu s číslem 5. Doslova. Znak Bohemians má vytetovaný pod kůží.

Pouze jarní část sezony 2008/2009 strávil na hostování na Kladně, jinak je od vzniku samostatné České republiky věrný zelenobílým barvám. Zítra to bude na den přesně 15 let, kdy poprvé nastoupil v soutěžním utkání za A-tým Bohemians. Bylo to v ČFL proti Čáslavi. První soutěžní gól vstřelil rezervě Českých Budějovic 13. května 2006 a byl to rovnou gól vítězný (1:0). Na Virtuálním Ďolíčku se tehdy psalo: "Hašek centrovaným balonem našel, ve vápně číhajícího, Bartka. Bartek špičkou své nohy balon přizvedl a ten doslova doplachtil za záda bezmocného Pronaje."

Před deseti lety dal v první minutě prvního kola gól Slavii, jejíž branku střežil Martin Vaniak. Před rokem pak v Ďolíčku gólem z 94. minuty dokonal obrat z 0:2 na 3:2 proti Sigmě Olomouc. Za tento gól dostal ocenění 'Last minute gól'. Poslední trefu David Bartek zaznamenal v neděli, kdy zvyšoval proti Mladé Boleslavi na 3:0. Nedělním gólem překonal věrný univerzál David Bartek hned dva vousaté klubové rekordy. Jako první v dlouhé historii zelenobílých dal gól v deseti prvoligových sezonách. Zároveň překonal také rekord v počtu prvoligových sezon za Bohemians.

"Je mi ohromnou ctí, že budu i nadále součástí klubu mého života. Prožil jsem tady neskutečné množství zážitků, sestupů i postupů. Teď hrajeme asi nejlepší fotbal za tu celou dobu, co jsem tady a doufám, že budeme v takových výkonech pokračovat. S každým dalším tréninkem i zápasem si vážím čím dál víc toho, že můžu v takovém prostředí být. Máme skvělé fanoušky, kteří i při limitované kapacitě dokáží v Ďolíčku vytvořit skvělou atmosféru, což ukázali nejen při utkání s Boleslaví. Okolo nás hráčů jsou také skvělí lidé, kteří nám vytvářejí podmínky a servis," řekl ke svému působení v Bohemians David Bartek.

Dnes po obědě dvaatřicetiletý Bartek prodloužil smlouvu u Botiče do konce roku 2022. Velmi si této klubové věrnosti vážíme a Davidovi přejeme pevné zdraví a ještě hromadu překonaných klubových rekordů!