Le Giang: Tří bodů si ohromně ceníme

Brankář Patrik Le Giang komentuje výhru nad Příbramí.

Le Giang: Tří bodů si ohromně ceníme

Vybojované vítězství s Příbramí zhodnotil Patrik Le Giang. Jeho pocity z tří bodů, závěru utkání i talentovaného střelce Vojtěcha Nováka. Vše se dočtete v rozhovoru.

Konečně jsme opět doma zvítězili...
Vítězství už jsme potřebovali jako sůl. Důležitost utkání jsme si neuvědomovali jen v kabině, ale i ostatní lidé z klubu. Věděli jsme, že po výsledkově nevydařených venkovních zápasech nemáme dostatek bodů. Navíc proti nám stála Příbram, která se v tabulce nacházela v naší blízkosti. Byl to takový ten zápas "o šest bodů" a moc mě těší, že jsme ho zvládli vítězně, ačkoliv to nebylo vůbec jednoduché. Makali jsme a za výsledek jsme šťastní.

Byly poslední dny náročné po psychické stránce?
Pro zápasy s Pardubicemi a v Jablonci jsem byl mimo kvůli karanténě. Říká se, že pokud hráč není na hřišti, tak je u sledování zápasu nervózní ještě víc, než když je na hřišti. U mě se to potvrdilo a mohl jsem koukat jen v televizi. Teď jsme opravdu už potřebovali bodovat. Remíza s Pardubicemi byla pro nás ztrátou. Výhra nad Příbramí je o to důležitější, že jsme se posunuli i v tabulce. Máme před sebou ještě dvě utkání. Věřím, že body získáme i v nich.

Příbram se v posledních zápasech prosazovala v závěru utkání. Upozorňovali vás trenéři na to?
Osobně jsem se připravoval tak, abych byl plně koncentrován po celý zápas. Bohužel ale z první střely Příbram dala gól. Během poločasové přestávky jsme si řekli, že to zlomíme a body získáme.

V závěru jsi bravurně zneškodnil hlavičku Vaise. Předtím měl šanci i Antwi. Co se s námi v tu chvíli dělo?
Myslím si, že se na tom podílela nervozita. Hrálo se o důležité body a my k nim byli blíž. Příbram si vytvořila nějaké příležitosti, ale naštěstí je neproměnila. Jsem rád, že právě tu hlavičku jsem zvládl vyrazit. V závěru měl ještě šanci Antwi, ale nezareagoval dobře. Nejdůležitější jsou tři body. Někdy se musí urvat i takovým způsobem.

Bohemians - Příbram 2:1 (1:1)
Bohemians - Příbram 2:1 (1:1)
Prosadili jsme se po krásných akcích. Je to důkaz toho, že po "covidovém průvanu" už takové situace umíme vyřešit až do gólu?
V týmu máme velmi kvalitní hráče a umíme to spojit i v komplexní týmový výkon. Jsem rád, že jsme to teď ukázali i na hřišti. Umíme si vytvořit šance hezkým způsobem a také je gólově zakončit. Vojtovi Novákovi jsem před zápasem říkal, že dá svůj druhý ligový gól a podařilo se. Touto cestou bych mu chtěl znovu pogratulovat.

Právě na našich posledních třech gólech se Vojtěch Novák podílel obrovskou měrou. Dva dal a první branka Příbrami jde také ve velké míře za ním. V kabině je s námi ale už přes rok. Jak vidíš ty jeho posun?
Pamatuji si ho, když přišel právě k nám poprvé do tréninku. V tu dobu mu nebylo ani osmnáct. Je sice stále naším benjamínkem, ale je plnohodnotným hráčem týmu. Jednoznačně totiž svojí kvalitou do něj patří. Od samého začátku se ho snažíme podporovat a vést správným směrem. Šel tomu naproti a není náhoda, že se dostal do základní sestavy v lize. I když k tomu došlo v souvislosti s výpadkem jiných hráčů.