Statistické ohlédnutí za vítězstvím nad Spartou

Podívejte se na sobotní derby ještě z jiného úhlu.

Statistické ohlédnutí za vítězstvím nad Spartou

Sobotní den se navždy zapíše tučným písmem do historie Bohemians, protože Klokani ukončili pětadvacetileté čekání na úspěch z Letné. Toho dosáhli právě v sobotu a v dalších řádcích se dozvíte, jak se Klokanům dařilo v jednotlivých ukazatelích.

Bohemka výborně zvládala hru v defenzivě a držela Spartu na bezpečnou vzdálenost od branky, a tak ani z osmnácti střeleckých pokusů Letenských nevzešlo výrazné nebezpečí pro branku Le Gianga. Dobře zformované Klokany ani nerozhodily kombinace hráčů v rudém, kteří si sice vyměnili více přihrávek a drželi míč častěji, ale poctivé svěřence trenéra Luďka Klusáčka přelstít nedokázali. Zelenobílí vsadili na náročný vysoký presink a desetkrát připravili Spartu o míč.

Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Po jednozápasové pauze se do základní sestavy vrátil obránce Jan Vondra a znovu prokázal úspěšnost v soubojích. Těch vyhrál celkem jedenáct a při napadání získal na soupeři balon čtyřikrát (100% úspěšnost). Navíc se dvakrát dostal do zakončení. Výborný výkon předvedl i Tomáš Necid, jenž vstřelil rozhodující gól a vybojoval tři fauly na svou osobu. Po jednom z nich kopala Bohemka i pokutový kop.

Maratoncem duelu se s téměř 13 naběhanými kilometry stal Vladislav Levin. Další záložník Petr Hronek odsprintoval celkem vzdálenost 264 metrů a Antonín Vaníček dosáhl maximální rychlosti 8,9 m/s.