Nová smlouva pro gólmana Koubu

Mladý brankář prodloužil kontrakt v Bohemce.

Nová smlouva pro gólmana Koubu

Spojení brankáře Kouby a Bohemians platilo před mnoha lety a platí opět. Marek Kouba dnes v Ďolíčku podepsal novou smlouvu, která platí do 30. června 2023. Původní Markův kontrakt měl vypršet letos v létě.

Dvaadvacetiletý brankář si v letošní sezoně připsal už dva prvoligové starty, kdy při zranění Romana Valeše a Huga Bačkovského a současně karanténě Patrika Le Gianga musel do brány Klokanů ve své premiéře doma s Pardubicemi (1:1) a následně v dohrávaném odloženém ukání na hřišti Jablonce (1:2).

Marek Kouba v Ďolíčku.
Marek Kouba v Ďolíčku.
"Marek Kouba je mladý a perspektivní brankář. Má naši důvěru a na podzim prokázal, že je schopen naskočit i do ligového utkání," řekl k rozhodnutí prodloužit smlouvu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. Pro klubový web nový kontrakt okomentoval také sám Marek Kouba: "Jsem moc rád, že jsem v Bohemce dostal novou smlouvu. Je to pro mě známka důvěry. Vážím si možnosti chytat první ligu a budu dělat všechno pro to, abych opět brzy chytal."

Jméno Kouba je v českém fotbalovém prostředí brankářský pojem. Markův dědeček Pavel byl stříbrným medailistou z MS v Chile 1962 a strýc Petr pak dovedl reprezentaci k titulu vícemistrů Evropy v Anglii 1996. Markovi přejeme spoustu skvěle odchytaných zápasů a cestu ve šlépějích jeho předků.