Aktivita, to je recept Klokanů pro nedělní souboj v Plzni

Bohemians k venkovnímu klání vyrazí na západ Čech.

Aktivita, to je recept Klokanů pro nedělní souboj v Plzni

Téměř po měsíci se Klokani vydají mimo své teritorium. Z Prahy totiž museli vyjet jen v prvním jarním kole, které je zavedlo do Liberce (1:1). A na svatého Valentýna ukončili pětici zápasů v hlavním městě. Právě z něj vyrazí v neděli na západ Čech do Plzně, kam zavede svěřence trenéra Luďka Klusáčka dvacáté kolo FORTUNA:LIGY. Tým sídlící ve Štruncových sadech se potýká s problémy v naplnění svých ambicí a postupně klesl až do středu tabulky. Na jaře Plzeň zatím dvakrát vyhrála, a to nad Pardubicemi a v Ostravě (shodně 2:0).

Viktoria během krátké zimní přípravy posílila jak nákupem jedné nové tváře, tak i vlastními zdroji. Z hostování v Českých Budějovicích se vrátili Pavel Šulc s Lukášem Matějkou a vydobyli si své místo v kádru. Z olomoucké Hané přestoupil záložník Šimon Falta.

Plzeň - Bohemians 1:0 (1:0)
Plzeň - Bohemians 1:0 (1:0)
O několik jmen se kádr Plzně zúžil. Obránce Luděk Pernica zamířil hostovat do Brna. Univerzál Dominik Janošek byl zapůjčen Zlínu. Krajní obránce Radim Řezník na jaře působí v týmu Mladé Boleslavi. Chorvatský záložník Marko Alvir našel nové působiště v Českých Budějovicích, kde hostuje.

Ať už jsou názory na formu Plzně jakékoliv, tak Klokani soupeře respektují a sílu Západočechů rozhodně nesnižují, zdůraznil Erich Brabec: "Určitě nejsou slabší. Pořád je to ta Plzeň, jakou známe. Zatím nedokázala přetavit své příležitosti v góly tak, aby měla více bodů. Já věřím tomu, že výraznější produktivita Plzně nějaký zápas počká a my duel zvládneme. Pokud předvedeme výkon podobný tomu na Spartě, tak by to rozhodně mohlo klapnout."

V dresu Plzně na sebe upozorňují mladí hráči: "Po dlouhé době disponuje Viktoria v kádru vlastními odchovanci. Ke dvojici Šulc a Matějka bych přiřadil i obránce Míku. Osobně jsem se v trenérské kariéře s nimi potkával v dorosteneckých soutěžích. Pokud si je trenér Gul'a vybral, tak kvalitu určitě mají a zapadají mu do systému. Dle mého názoru je Šulc v rámci tuzemské soutěže nadstandardní hráč."

Bohemka nastoupí v Plzni v podobné roli, v níž byla na Spartě: "Je to o tom, jak daný zápas přesně každému sedne. Záleží rovněž i na vstupu do duelu. My do derby na Spartě naskočili dobře a ukázali sebevědomí i kvalitu. Potřebujeme si stejně počínat i v Plzni. Důležité bude i složení soupeře a jeho taktika. Předpokládáme, že se na nás budou tlačit. Musíme být na hřišti aktivní!"

Plzeň - Bohemians 1:0 (1:0)
Plzeň - Bohemians 1:0 (1:0)
Na jaře zatím Zelenobílí odehráli šest zápasů a třikrát udrželi čisté konto: "Je to dobrý ukazatel, nicméně by bylo lepší, kdyby se nám povedlo zápasy vyhrát. Mám teď na mysli duel s Opavou. Věřím ale tomu, že pro gólmany i obránce je důležité, když uhrajeme zápasy s čistým kontem. Třeba i ten poslední s Olomoucí. Taková utkání jsou nejtěžší, když je hra vyrovnaná a rozhodnout může jediná situace. A doufám, že to pomůže nejen obraně, ale celému týmu. Aktivní hrou se chceme prezentovat také v Plzni a nulu vzadu můžeme uhrát i tam. Navíc bude dobrým základem pro to, abychom uhráli dobrý výsledek."

Na zápas se zaměřil i defenzivní univerzál Jan Vondra: "Aktuálně si Plzeň nepočíná asi dle svých představ. Pořád jde ovšem o tým, kde je plno výborných hráčů a reprezentantů. Rozhodně v těchto místech tabulky být nechtějí, tudíž očekávám těžké utkání, které bude ale mnohem více o fotbalovosti. Těšíme se a věříme v bodový zisk."

Bohemians se na hřišti Plzně představí v neděli od 14 hodin. V přímém přenosu bude utkání vysílat O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Ginzel a jeho asistenty Jiří Pečenka s Lucií Ratajovou. Zápas se odehraje pod dohledem videorozhodčího. Zápasové zpravodajství naleznete na našich oficiálních profilech sociálních sítí.