V březnu jsou na programu čtyři zápasy

Klokani se vydají na Moravu, ale také na sever Čech.

V březnu jsou na programu čtyři zápasy

Ligový kolotoč se rozeběhl už v lednu a ačkoliv se to tak nemusí zdát, dva měsíce z nového roku už jsou pryč a Zelenobílí za sebou mají již osm soutěžních zápasů. Ty čtyři další je čekají právě v březnu.

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 (6. března, 16:00, Letná - Zlín, 22. kolo) - už o víkendu se svěřenci trenéra Luďka Klusáčka představí na Moravě. A bez jediného dne tomu bude přesně rok od posledního zápasu na hřišti Ševců. Tehdy Bohemka před koronavirovou pauzou zvládla vítězně (3:2) důležité utkání a díky dvěma gólům Pulkraba a jedné trefě Vaníčka (více informací o utkání zde).

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc (9. března, 16:00, Ďolíček, Osmifinále MOL Cupu) - na začátku nového pracovního týdne se po třech týdnech znovu v Ďolíčku uskuteční duel mezi Klokany a olomouckou Sigmou. Ligové klání skončilo bezbrankovou remízou. Tentokrát budou pozice týmů odlišné, neboť půjde o postup do čtvrtfinále domácího poháru. Ve výpravě Hanáků už by neměli chybět hráči, kteří kvůli disciplinárním trestům vynechali ligové utkání. Jde o zkušeného obránce Romana Hubníka a dynamického záložníka Pabla Gonzáleze.

Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná (14. března, 14:00, Ďolíček, 23. kolo) - druhý březnový týden zakončí Bohemians domácím utkáním proti Karviné. Na soka až od hranic s Polskem ztrácejí v tabulce jediný bod. Pokud se tedy po víkendových zápasech bodový rozestup výrazně nezmění, tak příští neděli budou moci Klokani v přímém souboji udělat kýžený krok a přiblížit se středu tabulky FORTUNA:LIGY.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 (21. března, 14:00, Na Stínadlech, 24. kolo) - k poslednímu soutěžnímu klání tohoto měsíce vyrazí svěřenci trenéra Luďka Klusáčka na sever Čech, a to konkrétně do Teplic. Na místních Stínadlech se utkají s domácím týmem, který se letos, znovu, pere o záchranu prvoligové příslušnosti. V dosavadní historii soutěže z ní Žlutomodří zatím nikdy nesestoupili.

V závěru března dojde i na krátkou přestávku v profesionálních soutěžích. Na programu je totiž reprezentační přestávka v níž se uskuteční i první část Mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Během týdne se tedy odehraje skupinová fáze šampionátu, a to na stadionech v Maďarsku a Slovinsku. Mezi účastníky je také Česká republika, která postoupila jako vítěz kvalifikační skupiny, k čemuž pomohl také Antonín Vaníček. Celkem nastoupil v kvalifikaci devětkrát a vstřelil jeden gól.