Köstl: Začátek utkání jsme chytili lépe

Obránce Daniel Köstl komentuje remízu ve Zlíně.

Köstl: Začátek utkání jsme chytili lépe

Obránce Daniel Köstl zhodnotil utkání ve Zlíně a promluvil i o šancích Klokanů a pokutovém kopu.

Do sestavy ses vrátil poprvé od posledního podzimního klání na Slavii...
Chystalo se to tak nějak průběžně v týdnu před utkáním. Trenéři mi říkali, abych byl připravený na to, že možná nastoupím ve Zlíně. Šanci jsem nakonec dostal a myslím si, že z mé strany byl ten výkon slušný. Vždycky samozřejmě může být lepší a dá se přidat něco navíc. Po takové době, kdy jsem nehrál, to mělo určité parametry. Je škoda, že jsme neodvezli tři body. Na druhou stranu můžeme být i rádi, že jsme remizovali, protože v závěru Zlín kopal penaltu. Podívám se určitě na záznam znovu. Nejsem si přesně jistý, zda taková situace je vůbec na penaltu.

Do utkání jsme vstoupili lépe a celkově si vytvořili tři vyložené šance...
Utkání bylo o jedné brance. Zápas jsme od začátku dobře chytili a měli v úvodu tlak. Šance ke skórování jsme rozhodně měli. Bohužel se nám nepodařilo je proměnit a následně se postupně hra vyrovnala. Jak jsem říkal, tak můžeme být alespoň rádi, že Zlín neproměnil penaltu.

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Hlavním exekutorem penalt v týmu Zlína je Tomáš Poznar, který kopat nemohl a nakonec si balon vzal Simerský. Cítili jste šanci, že nebude úplně zdatným střelcem?
O to jsem se úplně nezajímal. Ani jsem přesně nevěděl, kdo hlavně penalty za Zlín kope. Pro nás byl tentokrát nejdůležitější fakt, že penalta nebyla proměněna.

Udrželi jsme další čisté konto a navzdory množstvím změn v základní jedenáctce podali komplexní výkon...
Bylo to dané taktikou, se kterou jsme do utkání šli. Té jsme se drželi a dobře plnili úkoly s ní spojené. Na hřišti mi připadalo, že stále máme síly k tomu, abychom se dostávali nahoru. Na konci utkání síly samozřejmě vždy docházejí. Čisté konto je zásluhou celého týmu. Hodně pomáhali i střední záložníci a útočníci. Byli jsme kompaktní a celkově nám plán vycházel.