Puškáč: Doufal jsem, že míč skončí v brance

Forvard David Puškáč hodnotí remízové utkání v Teplicích.

Puškáč: Doufal jsem, že míč skončí v brance

Remízu v Teplicích komentuje útočník David Puškáč a v rozhovoru mluvil o výkonu a vytvořených šancích.

Cítili jste ve druhé půli, že máme Teplice "na lopatě?"
Určitě ano. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře. Vytvářeli jsme si příležitosti a nakonec se dostali i do vedení. Disponovali jsme také větší energií a Teplice byly trochu dole. Bohužel jsme v závěrečných deseti minutách inkasovali a nakonec se ještě báli i o ten bod. Ve finále je tedy remíza dobrá.

Bylo znát na Teplicích, že jsou blíž sestupovému pásmu a jejich situace je vážnější?
Nějakou roli to určitě hrát může. Zápas byl těžký i pro nás a celý se vlastně odehrával v bojovném duchu.

Po poločasové pauze ses dostal i do šance a ke gólu moc nescházelo...
Matěj Pulkrab mi míč krásně prostrčil mezi hráči a já byl vlastně už jen osamocený před brankářem. Chtěl jsem střílet křížem na zadní tyč, ale Knapík ještě střelu zablokoval. Sice jsem při letu míče stále doufal, že balon nakonec spadne do branky, ale bohužel se tak nestalo.

Teplice - Bohemians 1:1 (0:0)
Teplice - Bohemians 1:1 (0:0)
Ve druhé půli jsme byli lepší a diktovali tempo hry. Změnili jsme něco během přestávky?
Dařil se nám lépe přechod do útoku. Dostávali jsme se za obranu, sklepli si míč, vyrazili v rychlosti dopředu a poté jsme se přihrávkami a centry do pokutového území snažili ohrozit branku Teplic. Z toho vznikly tři pěkné příležitosti. Je škoda, že jsme je nevyužili více, abychom vedli třeba o dvě branky a zbytek duelu by pro nás byl pohodlnější. Za takového těsného náskoku se stále mohlo stát cokoliv a bohužel domácí vyrovnávací branku vstřelili.

Terén dnes výrazně ovlivnil kvalitu zápasu...
Myslím si, že to tak nebylo jen dnes. Vliv stavu hracích ploch na jednotlivých zápasech je ovšem zásadní. Pro oba týmy jsou podmínky ovšem stejné. Snažili jsme se s tím poprat.